Ha tél, akkor hideg, hó, sár, latyak, szürkeség, kopasz fák. A fehérré vált tájnak megvan a maga szépsége, de összességében úgy érezhetjük, hogy több a hátránya, mint az előnye.

A tél hátránya a réteges öltözködés nyűve, a hidegről fűtött helyiségbe betérni egyet jelent a bőr száradásával, a szemüveg párásodásával, a meghűléses betegségekkel gyakrabban találkozhatunk, kevesebb a napos órák száma, de arra egy férfi sem gondol, hogy milyen hatással van a hideg évszak a spermájára?

A tél előnyei

A tavasz a szerelem évszaka, azonban télen javul a sperma minősége. Lehet, hogy ez meglepő, azonban a szakemberek már jó ideje felfedezték, hogy a hideg jó hatással van a spermiumokra. Télen ugyanis magasabb a spermaszám, mint mondjuk nyáron. Nemcsak a mennyiségben, de a mozgékonyságban is változás áll be a hideg évszakban. Télen ugyanis a spermiumok mennyisége nemcsak megnövekszik, de fürgébbek is.

Nem készpénz

Egyes kutatások más eredményre jutottak. Születtek már olyan tanulmányok is, amelyek épp az ellenkezőjét mutatták ki. Vagyis habár tényleg nagyobb mennyiségben termelődik a hímivarsejt télen, nyáron sokkal virgoncabbak.

Változnak az évszakok és a sperma is

Az igazolt, hogy az egyes évszakokban változik a sperma mennyisége és minősége is, azonban összefüggés van azzal is, hogy hol élünk. Az egyes országokban mások az időjárási viszonyok. A hőség nemcsak az embert készíti ki, de a hímivarsejteket is megölheti. Ugyancsak fontos, hogy a férfi milyen életmódot él, hiszen a káros szenvedélyek is befolyásolják a sperma minőségét.

Kép forrása: Pixabay.com

 
Neked ajánljuk

Hogyan rontja el az esti rutin a baba alvását?

A PEACE alváscoaching harmadik lépése az esti rutinnal foglalkozik. Az esti rutin az a néhány dolog, amit a babával szoktatok csinálni lefekvés előtt, általában a vacsora és az altatás között. Praktikus okokból beletartozik a fürdetés, pelenkacsere, pizsamába bújás, és kortól, szokásoktól függően a fogmosás, az utolsó esti szoptatás, pólyázás.