A szaporodás minden élőlény elsődleges célja a fajfenntartás, a fennmaradás érdekében. Az ember esetében is így van, csak mi még élvezzük is és a legtöbb esetben nem a családalapításon jár az eszünk.

Sokkal inkább élvezni akarjuk, de van az a pont az életünkben, amikor a szex eredménye tényleg a babaprojekt. A szex nélküliség az őrületbe kergethet, mert a szex jó a testnek és a léleknek is. Számos pozitív hatással van ránk a szexualitásunk, persze, hogy minél többször szeretnénk, hogy jó szexben legyen részünk.

#1

Az aktív nemi élet karbantartja az immunrendszert, vagyis sokkal hatékonyabban veszi fel a harcot a testünk a kórokozókkal szemben. Ha mindez még a helyes táplálkozással és rendszeres mozgással is támogatva van, akkor boldog emberről van szó.

#2

A testmozgásnál maradva, a szex maga egy mozgásforma, amely karbantartja a testet, közben kalóriát égetünk, számos izomcsoportot megmozgat.

#3

A szeretkezés közben megemelkedik a vérnyomás, azonban összefüggést találtak a rendszeres szex és a normális vérnyomás között.

#4

Az orgazmus az a csúcsérzés, amelyet át szeretnénk élni. A kielégülés lelkileg is jót tehet, valamint az alvásunkra is hatással lehet. Olyan hormonok szabadulnak fel, amelyek segítik az embert az ellazulásban és az alvás is pihentetőbb.

#5

A szeretkezés hatékony stresszcsökkentő hatással bír. Mivel s stressz életünk része, így az elengedésben, a feszültség oldásában is segíthet a jó szex. Ráadásul növeli az önbecsülésünket.

#6

Az aktív szexuális élet velejárója a több és minőségi szeretkezés, amelynek hátterében az is áll, hogy a felek kívánják egymást és a testük is megfelelően működik.

Kép forrása: Pixabay.com

 
Neked ajánljuk

Hogyan kezelhető a cellulit?

A narancsbőr kialakulása gyakorlatilag elkerülhetetlennek tűnik – a testalkattól függetlenül. De mi is az a cellulit? Ez ugyanaz, mint a zsír?