December elején óhatatlanul is elkezdünk a karácsonnyal foglalkozni. Még akkor is, ha épp csak beleléptünk az év utolsó hónapjába.

A december egyet jelent a készülődéssel. Nemcsak az ajándékok beszerzésére fektetünk nagyobb figyelmet, de az otthonunkat is igyekszünk hangulatba hozni, hogy ez történjen meg a lelkünkkel is. Ki ne szeretné megélni a meghitt karácsonyt magáénak tudni?

Könnyű annak, akinek családja van

Az, akit családtagjaik veszik körül, az ünnep közelsége is még nagyobb élményt jelent. Ebből egyenesen az következne, hogy békés és meghitt karácsonyra a szingli ember ne is számítson?

Badarság! A szinglik is rendelkeznek családdal, csak párkapcsolattal nem.

A karácsony minden pozitívumát ki lehet hozni egyedülállóként, de ennek feltétele természetesen az, hogy ebbe az állapotába ne legyen belekeseredve. Fogadja el, hogy ez a státusz a jelen, de nem tart örökké. A szingliség sok esetben választott életforma, amelyre nagy szüksége van egyeseknek ahhoz, hogy megtalálják önmagukat, számításaikat, céljukat. Mások esetében az élet rendezte úgy, hogy rövidebb vagy hosszabb ideig egyedül járjon az úton. Egyedül lenni nem jelenti a magányt. Egyedül ünnepelni nem jelenti, hogy minden kapcsolattartás nélkül kell azt letudni.

Azért, mert valaki nincs épp párkapcsolatban, az nem egyértelműen a magányos karácsonyt vonja maga után, hiszen együtt lehet a családjával, többet találkozhat a barátaival.

Egyedül is lehet

Az adventi készülődés ne csak rohanást, agyalást jelentsen. Ez legyen igaz a családban élőkre és a szinglikre egyaránt. Egyedülállóként talán még könnyebb is kivitelezni. Akár egész nap pizsamában töltve lehet az ajándékokra vadászni az interneten, a csomagolás lehet tornászmutatvány vagy ügyetlenkedés, csak egy számít, a végeredmény. Az adventi vasárnapok jelenthetik az egész napos hálóköntös, pizsama kombinációt, Lehet élvezni az otthon melegét, a megkezdett könyv, vagy egy kellemes film társaságában. Ennek még nagyobb értéke lehet akkor, ha valaki egy mérgező kapcsolatból lépett ki azért, hogy végre újból önmaga lehessen, rátaláljon önmagára.

Öröm a vásárlás, a készülődés

Azért, mert valaki épp egyedülálló, az nem egyenértékű azzal, hogy nincs is senki, akit megajándékozhatna. A szülők, testvérek, barátok ugyanúgy az életükhöz tartoznak, mégis talán a készülődés sokkal nyugodtabban történhet meg, mert nincs az a nagy elvárás, amelyet a társ családjának való megfelelés ró rá az emberre.  

Kép forrása: Pixabay.com