Ha egy sétával kezdjük a napot – akár a környéken, akár a munkába vagy iskolába járás részeként – számos egészségügyi előnnyel járhat a szervezet számára. Kutyások előnyben.

Bár nem mindenki szeret már korán reggel a mozgásra gondolni, az egész napunkat kellemessé teheti egy kis reggeli séta (a kocogásról már nem is beszélve). Persze valamennyit mindenki sétál munkába menet, de aki autóval jár, azok számára az maximum pár perc. Érdemes minden reggelre betervezni 20 perc sétát, akár a gyerekkel, a négylábúval, vagy kihagyni egy megállót a tömegközlekedésben. Íme az okok!

reggeli_seta
Forrás: unspalsh.com
  • Hatalmas energia löketet adhat az egész napra. Tanulmányok igazolják, hogy a szabad levegőn töltött séta növeli a vitalitást és az energiaszintünket, ha pedig még némi lépcsőzés is vegyül bele, akkor felér két adag reggeli kávéval.

  • A séta a lelkünknek és hangulatunknak is jót tesz. A rendszeres séta segíthet csökkenti a stresszt, ezáltal javítani a hangulatot é az önbecsülést, csökkenti a szorongást, a fáradtságot, és enyhíti a depresszió tüneteit vagy csökkenti a depresszió kockázatát.

  • Beindítja az anyagcserét, ezáltal segítheti a fogyókúrát. A reggeli séta segíthet elérni fogyási céljainkat. Mérsékelt tempójú séta 30 percig akár 150 kalóriát is elégethet. Az egészséges táplálkozással és erősítő edzéssel kombinálva csodákra képes.

  • Letudhatjuk vele az egész napi mozgást. Ha valóban komolyan vesszük ezt a reggeli rutint, és dinamikus sétát folytatunk 20-30 percen át, akkor boldogan nyugtázhatjuk, hogy aznapra megvolt a minimálisan kellő sport.

  • Erősíti az immunrendszert, csökkenti a vérnyomást, optimalizálja a vércukorszintet, felpezsdíti a szervek oxigén ellátottságát, fokozza a keringést és így csökkentheti a szív-érrendszeri problémák kockázatát.

Ha a sétát a napi rutin részévé tesszük, már néhány nap múlva tapasztalhatjuk áldásos hatásait. Jobban fogunk este aludni, napközben mentálisan fókuszáltabbak leszünk, és egész szervezetünk egészségesebben működhet.

Forrás: https://www.healthline.com/health/morning-walking-benefits
Borítókép forrása: unsplash.com
 
Neked ajánljuk

Hogyan rontja el az esti rutin a baba alvását?

A PEACE alváscoaching harmadik lépése az esti rutinnal foglalkozik. Az esti rutin az a néhány dolog, amit a babával szoktatok csinálni lefekvés előtt, általában a vacsora és az altatás között. Praktikus okokból beletartozik a fürdetés, pelenkacsere, pizsamába bújás, és kortól, szokásoktól függően a fogmosás, az utolsó esti szoptatás, pólyázás.