Az eszközt jó pár éve használják a legkülönfélébb sportágakban és a fitnesziparban, mint bemelegítő vagy lenyújtó kelléket, ami kimondottan előnyösen hat az ún.fascia hálózatunkra.

Mára számos formája és változtata van a habszivacs hengernek, amit SMR hengernek neveznek, és amivel bárki önmaga masszőre tud lenni, ha megtanulja szakszerűen az egyes izomcsoportok átgyúrását vele. Az SMR henger segíthet enyhíteni az izomfeszülést, fájdalmat és gyulladást, ellazít és növelheti az ízületek mozgási tartományát.

hengerszivacs
Forrás: pexels.com

A masszázshengereket már beszerezhetjük bármelyik sportboltban vagy gyógyászati segédeszközöket árusító helyen, és persze rendelhetünk online. Létezik szinte teljesen tömör változata, és olyan is, ami rücskös, különféle kidomborodások vannak a felszínén. Léteznek tanfolyamok is az SMR hengerezés elsajátítására, illetve egy-egy országos sportnapon, fitnesz konferencián is mindig van olyan óra, ahol bemutatják a használatát. Ha nem jutunk el ilyesmire, akkor pedig ott a YouTube.

Az SMR hengerezés nagy szolgálatot tesz a sportolóknak, segítheti a bemelegítést, és mozgás után az izomcsoportok lenyújtásában is hatékony. Használatával elkerülhető az izomláz és a sportsérülések.

Nemcsak az izmokra hat, hanem a fasciának nevezett kötőszöveti hálózatunkra, amely egész testünket befonja. Ennek átmasszírozása javítja a keringést, serkenti az anyagcserét, így jót tesz számos mozgásszervi ártalomnál, része lehet a rehabilitációnak és még a bőr struktúrájára is igen kedvezően hat.

Forrás: https://www.healthline.com/health/foam-roller-benefits
Borítókép forrása: unsplash.com
 
Neked ajánljuk

Ilyen üzenete van számunkra a menstruációs ciklusnak (x)

Majdnem minden nő megtapasztalja élete során, hogy valamilyen csúszás vagy zavar adódik a menstruációs ciklusában. Rendszertelenül érkezik: egyszer túl korán, máskor pedig későn jön meg. Összeszedtük, milyen okok állhatnak a cikluszavar hátterében.