Sportolhatsz és elkerülheted a koronavírust, ha olyan sportokat és edzéseket választasz, amelyeket viszonylag könnyű elvégezni a társadalmi távolságtartás során.

A Covid-19 járvány a legtöbb ember számára megszakította a mindennapi élet szinte minden aspektusát, beleértve a testmozgást is. Még akkor is, ha megpróbáltad otthon tartani a szokásos fitnesz rutinod, valószínű, hogy ez nem volt tökéletes. Míg az ország számos edzőterme még mindig zárva tart, a természet még mindig nyitva van, és tele tevékenységi lehetőségekkel (természetesen attól függően, hogy hol laksz). Úgy érzed, hogy itt a megfelelő alkalom az újbóli mozgásra, de még mindig egy nagy kérdés merül fel: hogyan lehet ezt biztonságosan megtenni?

"A valóság az, hogy a vírus nem fog hamarosan elmúlni" - mondja Chidinma Chima-Melton, tüdőgyógyász. A Betegség-ellenőrzési és Megelőzési Központ adatai szerint az Egyesült Államokban napjainkban több mint 158 ​​000 ember halt meg a járvány során, és ez a szám naponta legalább 1000-rel nőtt. Itthon sem rózsásabb a helyzet, százával emelkedik a fertőzöttek száma nap mint nap. A gócpontok elmozdulhatnak, de az új koronavírus továbbra is nagyon aktív és pusztító az ország egész területén.

Sportolni és edzeni a Covid-19 alatt

"Ezt meg kell tanulnunk, hogyan éljünk együtt és hogyan mozoghatunk az életünkben" - mondja Dr. Chima-Melton. Ez magában foglalja a sportok és az edzések átformálását annak biztosítása érdekében, hogy biztonságosan végezhetők legyenek. "Folytatnunk kell a testgyakorlást, biztosítva, hogy éberek és fittek legyünk a halálos vírus elkerülésekor. " - mondja Dr. Chima-Melton.

Lehet, hogy problémának tűnik megváltoztatni, amit csinálsz, de amikor a fizikai aktivitásról van szó, mindenképpen megéri. Nemcsak a fizikai egészségi előnyökért, hanem (és talán még ennél is fontosabb), a mentális előnyökért is.

"A testmozgás jelenleg fontos, különösen az emberek által tapasztalt szorongás és pszichés zavarok miatt, amelyek négy hónapos házhoz kötéssel járnak" - mondja Dr. Chima-Melton. A szorongás, a társadalmi elszigeteltség, a félelem sok ember számára a mentális egészség újfajta kihívásai. A testmozgás gyakran segíthet ennek kezelésében.

Hogyan lehet biztonságosan sportolni és megelőzni a Covid-19-et?

Szakértők szerint a Covid-19 terjedésének elkerülése érdekében néhány általános szabályt be kell tartania az edzés során:

Tarts legalább 6 láb távolságot más emberektől!

Viselj maszkot, különösen, ha a fizikai távolságtartás nehéz!

Ragaszkodj a szabadban végzett testmozgáshoz, ha lehetséges, különösen, ha erőteljes intenzitású testmozgást végzel, és nem tudsz maszkot viselni!

Zárt térben távolság, viselj maszkot és tartsd nyitva az ablakot a levegő szellőzésének növelése érdekében!

Tisztítsd és fertőtlenítsd a közös berendezéseket!

Összességében a sportolás és a sportolás legbiztonságosabb módja kültéren és más emberektől távol van. Ha ezeket a tevékenységeket barátaiddal kívánod végezni, akkor a maszk viselése a legjobb módja a biztonság megőrzésének. Néhány sport és edzés jobban alkalmazkodik a társadalmi távolságtartáshoz, mint mások.

Menj sétálni vagy futni

Akár a gyaloglást, akár a futást kedveled, csak a szabadba kerülés és a test mozgatása fizikailag és szellemileg is nagyszerű lesz. Ha mégis zsúfolt városban élsz, akkor néhány további óvintézkedést meg kell tenned.

"Nagyon tisztában kell lenned a környezeteddel, mert bár ezek a tevékenységek meglehetősen biztonságosan elvégezhetők a társadalmi távolságtartás szempontjából, más emberekkel is találkozhatsz, attól függően, hogy hol futsz, vagy éppen sétálsz" - mondja Cedric X. Bryant PHD.

Képek forrása: pixabay.com

 
Neked ajánljuk

Hogyan rontja el az esti rutin a baba alvását?

A PEACE alváscoaching harmadik lépése az esti rutinnal foglalkozik. Az esti rutin az a néhány dolog, amit a babával szoktatok csinálni lefekvés előtt, általában a vacsora és az altatás között. Praktikus okokból beletartozik a fürdetés, pelenkacsere, pizsamába bújás, és kortól, szokásoktól függően a fogmosás, az utolsó esti szoptatás, pólyázás.