Van, aki szerint nagyon fontos, mások szerint pedig nem ez áll az első helyen.

 

Talán mindenki egyetért abban, hogy a szex a párkapcsolat meghatározó része és még az idő múlásával is helye kell, hogy legyen egy kapcsolatban. Az már valóban személyiség- és temperamentumfüggő, hogy ki mennyire, hányszor, hogyan igényli a testi együttléteket.

Ha egy kapcsolatból már az elején hiányzik a testiség, ott valami probléma van, például az alacsony libidó (hormonális egyediség), valamilyen betegség, krónikus fájdalom, bizalomhiány (elsősorban nőknél), de persze előfordulhat vallási ok is (házasság előtti tiltás).

szex
Forrás: unsplash.com

Akiknek fontos a szex, azok úgy vélik, hogy az együttlét erősíti a kapcsolatot, segít megismerni a másikat szavak nélkül is, a szeretet kifejezése, a biztonság és bizalom megélése (monogámia) és persze kellemes és szórakoztató élmény.

A rendszeres szex egy kapcsolatban sok előnnyel jár a szakemberek szerint is:

  • Érzelmi töltetet ad, növeli a felek önbizalmát, saját testük elfogadását.

  • Kifejezzük vele a kötődést, szeretetet.

  • Oldja a stresszt.

  • Teret adhat a vágyaknak, fantáziáknak, játékoknak.

  • Fokozza az immunitást! A szex olyan, mint a sport és számos hasonló egészségi hatása van.

  • Javítja a keringést, a hormonrendszert, jótékonyan hat az agyunkra, akár még a fejfájást is elmulaszthatja, oldja a szorongást.

Nem kell megijedni, ha kapcsolatunkban nem a szex áll az első helyen. Az intimitásnak számos formája van, ilyen a csókolózás, a simogatás, az ölelkezés, az összebújás, a masszázs, a kézen fogva közlekedés. Ezek mind-mind kifejezik a vágyat és a kötődést. Ám, ha ezek sincsenek meg, akkor el kell gondolkodni, hogy a megfelelő személy mellett vagyunk-e.

Forrás: https://www.healthline.com/health/healthy-sex/is-sex-important-in-a-relationship
Borítókép forrása: unsplash.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.