Télen még inkább ki van téve a szervezetünk a különböző bakteriális és vírusos megbetegedéseknek, ezért a vitaminok és a változatos étrend mellett nem árt, ha a testünk méregtelenítésére is figyelmet fordítunk.

A hidegebb évszakokban hajlamosabbak vagyunk többet enni, ami nemcsak súlytöbblethez, hanem rosszabb közérzethez is vezethet. Sokszor érezhetjük puffadtnak, gyengének és fáradékonynak magunkat, amely a szervezetünkbe jutó méreganyagok és a kevesebb tápanyagbevitel miatt alakulhat ki. A méregtelenítés az egyik legjobb módja annak, hogy ráncba szedjük magunkat. Számos módja van a léböjtöktől kezdve egészen a drasztikus diétákig. Azonban, ha egyik sem nyerte el a tetszésünket, akkor válasszuk a méregtelenítő teákat.

tea
Forrás: pexels.com

Csalántea

Sokan ismerik, mégis kevesen tudják, hogy a csalánlevél főzetéből készült meleg ital a szervezet egyik legtermészetesebb és leghatékonyabb tisztítószere. Kúraszerű alkalmazása segíti a méreganyagok gyorsabb távozását, vízhajtó hatásának köszönhetően pedig jótékonyan hat az emésztésre, ezzel megszüntetve a székrekedést és a salakanyagok lerakódását.

Aranyvessző tea

Az aranyvessző füvet nagyszerű méregtelenítő hatása miatt az egyik legtökéletesebb tisztító gyógynövényként tartják számon. Napi fogyasztása jótékony hatással van a vese és a húgyutak egészségére, ugyanis erős vizelethajtó tulajdonsága révén csökkenti a gyulladásos tüneteket. Emellett védi a májat és az immunrendszert is.

Diólevél tea

Remekül alkalmazható fogyókúrákhoz, diétákhoz, de a szervezetünk méregtelenítéséhez is, hiszen a teák közül az egyik leghatékonyabb salaktalanító nedű. Gyorsítja az anyagcserét, serkenti a vérkeringést, tisztítja a vért és a májat, valamint rákmegelőző hatásai is vannak.

Boírtókép forrása: pexels
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.