Előfordulhat, hogy túl sok anyag kerül a nagyítani kívánt területre, vagy épp nem tetszik az eredmény. Ez már korrigálható.

A hialuronsavas feltöltések, például, ami az ajakba kerül, nem véglegesek, nagyjából 6-9 hónap alatt képes a hialuronsav teljesen felszívódni, azonban vannak olyan helyzetek, mikor hamarabb szabadulnánk a töltőanyagtól, például mert rosszul sikerült, becsomósodott, nem tetszik, vagy kényelmetlen.

A töltések után a kezelt területek megduzzadnak, és még egy-két hétig látványosan nagyobb és teltebb a terület, ezért feltétlenül várjuk meg a végleges állapotot, mielőtt úgy döntünk, hogy nem teszik az eredmény, és csak azután vágjunk bele a kioldásba - ha tényleg rászánjuk magunkat. Hialuronidáz enzim segítségével orvosunk szintén injekciósan a területre juttatva képes kioldani a töltőanyagot, ez az enzim néhány nap alatt kibontja a túlzásba vitt hialuronsav adagot, a csomókat, de a saját szövetből is egy nagyjából 5 százalékot képes felbontani, így, például ajak esetében hialuronsavas korrekció szükséges lehet az oldás után néhány héttel.

hialuronidáz
Forrás: pexels.com

A hialuronidáz enzim kissé allergén anyag, ezért, mielőtt oldásra jelentkezünk be, mindenképp végeztessünk tesztet a kezünkön. Sok esetben az oldást egyszer vagy kétszer ismételni kell a tökéletes eredmény érdekében.

Ha nem kívánjuk a teljes anyagot kioldatni, csak a csomókat, arra is jó megoldás az enzim, az orvos a csomókba juttatva masszázzsal oszlatja el a hialuronidázt, majd néhány nap után érezhetően puhul a felület. Az enzim bejuttatása helyén, mennyiségtől függően lilaság, duzzanat jelentkezik általában, de 5-6 nap múlva ennek már nyoma sincs. Ismételt hialuronsavas feltöltés 2-3 hét múlva már ismételhető. Érdemes elsőre mindig kevesebbet kérni a hialuronsavból, akkor kisebb eséllyel szalad túl az anyag, fontos, hogy az adagolásban mindig hallgassunk orvosunkra.

Borítókép forrása: pexels.com
 
Neked ajánljuk

A bakteriális vaginózis veszélyei a terhességben (x)

Babára, mamára is veszélyes lehet a bakteriális hüvelyfertőzés. A bőséges, halszagú folyással járó gyulladással mindenképpen keressünk fel szakorvost, és törekedjünk a meggyengült hüvelyflóránk helyreállítására.