Egy fantasztikus, ingyenes programsorozat, ami kicsiknek és nagyoknak is érdekes lehet.

A Brain Awareness Week 26. éve népszerűsíti az agykutatás innovációját és mindennapi kihívásait, egyesít globális kampányában egyetemeket és kutatóintézeteket a világ számos pontjáról. Március 16-tól Magyarországon – Budapesten, Debrecenben, Pécsett és Szegeden – veszi kezdetét az Agykutatás Hete, ahol ízelítőt kaphatunk az agykutatás aktuális kérdéseiből.

agykutatás egészség
Forrás: pixabay.com

Több egyetem és kutatóintézet összefogásával valósul meg a programsorozat. A kínálat igen széles és sokszínű: ismeretterjesztő előadásokon, látványos laborlátogatásokon, kerekasztal beszélgetéseken mutatják be kutatók és szakértők idegrendszerünk működését.

Olyan témák kerülnek terítékre, mint a társaság kedvelő agy, az agy stressz válaszai, az érintés ereje, fóbiáink eredete, az agymosás társadalmi színterei, zeneszerzés és agyhullámok kapcsolata, vagy akár a bűnözői elme patológiája. 

Az Agykutatás Hete programsorozat idén ONLINE lesz elérhető, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Bővebb információ: agykutatashete.hu

Borítókép forrása: pixabay.com

 

 
Neked ajánljuk

Mit tehetünk álmatlanság ellen?

Alvásunk mennyisége és minősége befolyásolja fizikai és kognitív teljesítőképességünket, az immunrendszerünket, a memóriánkat, és még azt is, hogy milyen hosszú lesz az életünk.