Gyors és tartós sikereket érhetünk el a fogyásban, de nagyon oda kell figyelnünk néhány alapszabályra.

A ketogén diéta évek óta népszerű, és bizonyítottan hatékony metódus a fogyáshoz. Néhány alapszabálya van csak, azonban ezeket kőbe vésettnek vehetjük, hiszen csak úgy képes a testünk alkalmazkodni, és beindítani a ketózist. Ha ezt beállítottuk, pofonegyszerűen képesek vagyunk fenntartani.

Viszlát, szénhidrát!

A ketózis beindulásához, azaz, ahhoz az állapothoz, mikor a testünk a szénhidrát helyett először a zsírt égeti, fontos, hogy szinte teljesen megvonjuk magunktól a szénhidrátot, így maximum 20-40 gramm közt fogyaszthatunk. Emiatt rengeteg rostot kell ennünk, ugyanis a rostos ételekben sok a tápanyag és vitamin, ráadásul telítettebbnek érezzük magunkat, nem fog hiányozni a szénhidrát.

ketogén
Forrás: pexels.com

Zsír, zsír, zsír!

A ketózis állapotába a megfelelő mennyiségű zsír elfogyasztásával kerülhetünk. A ketogén diétában magas zsírtartalmú, de főleg jó zsírokból álló élelmiszerek fogyasztásából áll. Rengeteg lazac, avokádó, hús, tejtermék fogyasztása ajánlott, az elfogyasztott ételek 70 százalékának zsírosnak kell lennie. Kerüljük a növényi olajokat, inkább az állati zsírokra fókuszáljunk. Telített zsírsavakat, mint például a kókuszzsír, illetve egyszeresen telítetlen zsírsavakat például avokádó, és többszörösen telítetlen zsírsavakat (tojás, hal) ajánlott enni.

Ügyeljünk a kalóriákra!

Ha fogyni szeretnénk, ugyan valóban zsírból visszük be a napi étkezéseink túlnyomó részét, de azért ügyelnünk kell arra, hogy a napi meghatározott, testünknek megfelelő kalóriamennyiséget ne lépjük túl. Ahhoz, hogy fogyhassunk, kalóriadeficitben kell lennünk, számoljuk mindennek a tápanyagtartalmát, energia értékét!

Borítókép forrása: pexels.com

 

 

 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.