Divatja van a főzős műsoroknak és olyan ételköltemények készülnek el, amely egy kezdő szakácsot teljesen elrémisztenek tudatlanságuk, gyakorlatlanságuk miatt.

A profi szakácsok sem annak születtek, hanem érdeklődés és gyakorlat során tanultak, fejlődtek és fejlesztették önmagukat azzá, tehát aki mondhatni a nulláról indul, a tapasztalással fog igazán sokat fejlődni. Mielőtt azonban belecsap valaki a lecsóba, érdemes könnyebb recepteket választani. Ma már rengeteg online elérhető recept segít abban, hogy változatos ételekkel rukkolhassunk elő, aztán persze ott vannak a családi ebédek hiányozhatatlan elemei, amelyet szeretnénk magunk is elkészíteni. Érdemes az ilyen recepteket leírni, eltenni, hogy bármikor el tudjuk készíteni otthon is. Vagy legalábbis megpróbálhassunk visszahozni azt az ízvilágot. Néhány jó tanács bizonyára jól fog jönni kezdőként.

#1

Gyakorlat híján még nem mehet úgy a konyhai munka, hogy emlékezet alapján készíts el bármilyen ételt. Nincs is abban semmi, ha a receptért nyúlsz. Sőt azt alaposan olvasd el. Ne csak az összetevőket, hanem az egymásutáni lépéseket is figyeld meg. Ha kell, gyakran használd a receptet.

#2

Ne az első konyhai tevékenységed alkalmával akarj világot váltani. Elsőképp könnyen és gyorsan elkészíthető ételekben gondolkozz. Ha sikerélményed származik az elkészítéséből és a visszajelzések is pozitívak, akkor nagyobb kedvet érezhetsz a főzésre a továbbiakban is.

#3

A fűszerezés nagyon sokat jelent az ételkészítés során, de ez sokak esetében a só és a bors használatában merül ki. A sót érdemes kisebb adagokban beletenni az ételbe és még így is előfordulhat, hogy elsózod azt. Ilyenkor szelhetsz az ételbe krumplit, amely magába szívja a sót. A són és a borson kívül bátran használj más fűszert is.

#4

Ha húst szeretnél készíteni és az fagyott állapotban csücsült a fagyasztóban, azt a felhasználás előtt mindenképp olvasztani szükséges. Ha fagyott állapotában kezded a húst sütni, könnyen lehet, hogy kívül ropogósra sül, de belül nyers marad és ez nagy csalódást okozhat.

#5

Habár látszólag nagyon könnyű a tojást felverni, és még egyszerűbb, ha nem is kell a fehérjét a sárgájától elválasztani, de így is számolni lehet azzal a kellemetlenséggel, hogy kis tojáshéj is kerül bele. Amilyen könnyen belepottyan a tojásba a héj, olyan nehéz kiszedni. Használd ehhez feltört tojáshéjat a kikanalazáshoz, de ha a nedves ujjaddal nyúlsz a tojáshéj darabjáért, az is hatékony megoldás lehet.

Kép forrása: Pixabay.com

 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.