A COVID-19 járvány miatti tartós bezárkózás és általános rossz hangulat megnehezítette a normál súlyunk megtartását.

Azoknál, akik megtehették vagy rá voltak kényszerítve az otthoni munkavégzésre - ha erre külön nem figyeltek vagy egy idő után elfogyott az energiájuk - rendkívül lecsökkent a fizikai aktivitásuk. 

Találjunk motivációt

Nemcsak azért fontos, hogy odafigyeljünk a mozgásra (akár otthon, a négy fal között) és a táplálkozásra, hogy beleférjünk a tavaszi, nyári ruháinkba (ez sem utolsó szempont), hanem mert az elhízás, a túlsúly rontja az immunrendszerünk védekező képeségét is, amire most nagy szükségünk van. Ráadásul egy ördögi kör, mert ha nem mozgunk, az a mentális állapotunkra is negatívan hat, könnyebben csúszunk bele egy negatív érzelmi spirálba. Ha pedig rosszabb a kedvünk, enerváltabbak vagyunk, még kevésbé van kedvünk, energiánk ezzel foglalkozni.

edzés, egészséges életmód, fogyás
Forrás: pexels.com

Kis lépések

Ha nem azok közé tartozunk, akik a karantén időszaka alatt otthoni fitnesz-gurukká váltak (mert ilyen is van), akkor február vége felé ideje, hogy elkezdjünk újra magunkkal foglalkozni és tegyük meg, amire lehetőségünk van.

Ha eddig nem mozogtunk, otthon kezdjünk el csak 10-15 percet tornázni, nyújtani. Az interneten milliószámra találunk videókat, csak ki kell választani, melyik a szimpatikus. Akiknél esetleg van otthoni fitnesz felszerelés (súlyzók, szobakerékpár, stb.), amit korábban megvett, kezdje el használni, akár csak pár percet. A lényeg, hogy elkezdjük, és beépítsük a napjainkba. Ezt a kezdeti rövid időt aztán elkezdhetjük majd emelni, de a lényeg, hogy kezdjük el.

A napi, rendszeres tempós sétát is illesszük be, ha eddig nem tettük volna, de akár a nordic walking-ot, a kocogást és a futást is (újra) elkezdhetjük. Szinte mindegy mit, csak mozogjunk.

A COVID-19 járványnak lassan vége, ideje hogy mi is (még) jobb formába lendüljünk.

Borítókép forrása: pexels.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.