A világ lakosságának több mint 30%-a magas vérnyomással küzd, ami a szívbetegségek kialakulásának és a korai halálozás egyik legnagyobb kockázati tényezőjének számít .

Szerencsére azonban nem kell egyből a gyógyszerekhez nyúlnunk, hiszen számos étrend-kiegésztő nyújthat megfelelő és gyors segítséget a magas vérnyomás kordában tartásában vagy leküzdésében. Ettől függetlenül, aki ebben szenved mindenképp figyeljen oda az egészséges táplálkozásra, a rendszeres testmozgásra és a káros szenvedélyek elhagyására.

étrend-kiegésztő
Forrás: unsplash.com

1. Magnézium

A magnézium olyan ásványi anyag, amely számos testi funkciónk működésében játszik fontos szerepet, beleértve a vérnyomás szabályozását is. Egyes tanulmányok arra az eredményre jutottak, hogy a magnézium segíthetnek csökkenteni a vérnyomást azáltal, hogy növeli a nitrogén-monoxid termelését – ez egy jelzőmolekula, amely segít ellazítani az ereket.

2. D-vitamin

A kutatások azt mutatták ki, hogy a magas vérnyomásban szenvedőknek általában alacsonyabb a D-vitamin szintje. Tehát a magasabb D-vitamin szint segíthet megvédeni a szervezetet a magas vérnyomás kialakulásától.

3. Kálium

A kálium a vérnyomás szabályozásának legismertebb táplálékkiegészítője. Rendszeres bevitele táplálék formájában vagy étrend-kiegészítőként segít csökkenteni a magas vérnyomást.

4. Q10

A Q10 koenzim – közismertebb nevén CoQ10 – egy vitaminszerű molekula, amelyet a szervezet állít elő, és bizonyos élelmiszerekben is megtalálható. Étrend-kiegészítőként szedve pedig csökkentheti a vérnyomást.

+1. Halolaj

A halolaj javíthatja a szív egészségét azáltal, hogy csökkenti a vér lipidszintjét, csökkenti a gyulladást és a magas vérnyomást. Kutatások bizonyították, hogy a magas vérnyomásban szenvedők számára nagyon is előnyös lehet a nagy dózisú halolaj étrend-kiegészítő napi szedése.

Forrás: https://www.healthline.com/nutrition/supplements-lower-blood-pressure#10.-Fish-oil
Borítókép forrása: unsplash.com


 

 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.