Annak érdekében, hogy a koenzim Q10 a bélből nagyobb mértékben felszívódhasson, érdemes közvetlenül étkezést követően bevenni a koenzim Q10-es patikaszert.

A gyógyszertárakban számos koenzim Q10-tartalmú termék található. A termékek egyrészt a bennük lévő koenzim Q10 mennyiségében különböznek egymástól, másrészt pedig abban, hogy milyen „közegben” (folyékony, szilárd, olajos stb.) található meg a koenzim Q10 az adott készítményben. Ez utóbbi azért lényeges, mert a koenzim Q10 nagyon rosszul oldódik vízben, és bevételt követően alig képes felszívódni a bélcsatornából. A készítmény jellege, gyártástechnológiája ezt képes befolyásolni, és nagyrészt a gyártástechnológia fogja megszabni azt, hogy mennyire tud a bélcsatornából felszívódni és hasznosulni egy adott készítmény koenzim Q10-tartalma.

koenzim szedése
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

Ellenőrzött minőségű termék, odafigyeléssel szedve

Annak érdekében, hogy a beszedett koenzim Q10 „hasson”, érdemes megbízható gyártótól származó, ellenőrzött minőségű terméket választani és vásárolni! Továbbá, tanácsként adható a koenzim Q10-et alkalmazóknak, hogy jóllakott állapotban, közvetlenül étkezést követően vegyék be a koenzim Q10-es készítményt, mert ilyen módon javítható a patikaszer felszívódása és szervezetbeni hasznosulása.

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix
 
Neked ajánljuk

A hormonok játéka nem ér véget a kamaszkorral: így éljük túl a klimaxot (x)

Kamaszkor vagy klimax, egy közös bennük: a hormonális változások igencsak megviselik a szervezetet. Ha a két nehéz korszak egy időben zajlik a családban, az sajátosan feszült helyzeteket teremthet az anya-lánya kapcsolatokban. Egy édesanya vallomása.