A kovaföld nem más, mint a szilícium-dioxid koncentrált forrása. Összetételét a megkövesedett algáknak köszönheti, amikből évmilliók alatt kialakult ez a homokféle.
Elsősorban Dél-Amerikában bányásszák ősi, több ezer éves, mikro-fosszilis rétegekből. Kémiai hatása nincs a szervezetre, nem gyógyszer, fizikai/mechanikai módon működik. Az étkezési kovaföld 100%-ban természetes és szerves forrása a szilícium-dioxidnak, és még legalább 15 féle ásványi anyag is van benne, pl. magnézium, kalcium, nátrium, vas, bór, mangán, réz, cirkónium. A kovaföld közel 90%-a szilícium.
A szilícium az oxigén és a víz mellett az élet feltétele. Nincs nélküle élő szervezet, ott van az emberekben, állatokban, növényekben, minden szövetünk felépítésében részt vesz. Felépítő anyag tulajdonsága mellett véd a kórokozóktól, fertőzésektől, gyulladásoktól és tisztítja az emésztőrendszert, összegyűjti a méreganyagokat.
A kovaföld egyre népszerűbb, és egyre többen fogyasztják. Az íze elég jellegzetes, ezért a korábban kiskanállal fogyasztott kovát kiszorítja a kapszulás megoldás. A szilícium pótlásának a kutatások szerint rengeteg jótékony hatása lehet a szervezetre:
-
Tisztítja az emésztőrendszert, összegyűjti a toxinokat, és azokkal együtt ürül ki
-
Támogatja az egészséges emésztést, a tápanyagok felszívódását
-
Javíthatja a koleszterinszintet
-
Támogatja a szív egészségét
-
Ellátja a szervezet nyomelemekkel, ásványi anyagokkal
-
Javítja a csontok, porcok, a hámszövet (bőr, köröm, haj, nyálkahártya) struktúráját
A kovaföldnek tehát sok feltételezett pozitív hatása van, azonban nem csodaszer és nem is gyógyszer. Mint étrend-kiegészítőt, nyugodt szívvel szedhetjük, ám tartsuk be a csomagoláson jelzett adagolást minden esetben!