A kovaföld nem más, mint a szilícium-dioxid koncentrált forrása. Összetételét a megkövesedett algáknak köszönheti, amikből évmilliók alatt kialakult ez a homokféle.

Elsősorban Dél-Amerikában bányásszák ősi, több ezer éves, mikro-fosszilis rétegekből. Kémiai hatása nincs a szervezetre, nem gyógyszer, fizikai/mechanikai módon működik. Az étkezési kovaföld 100%-ban természetes és szerves forrása a szilícium-dioxidnak, és még legalább 15 féle ásványi anyag is van benne, pl. magnézium, kalcium, nátrium, vas, bór, mangán, réz, cirkónium. A kovaföld közel 90%-a szilícium.

kovafold
Forrás: unsplash.com

A szilícium az oxigén és a víz mellett az élet feltétele. Nincs nélküle élő szervezet, ott van az emberekben, állatokban, növényekben, minden szövetünk felépítésében részt vesz. Felépítő anyag tulajdonsága mellett véd a kórokozóktól, fertőzésektől, gyulladásoktól és tisztítja az emésztőrendszert, összegyűjti a méreganyagokat.

A kovaföld egyre népszerűbb, és egyre többen fogyasztják. Az íze elég jellegzetes, ezért a korábban kiskanállal fogyasztott kovát kiszorítja a kapszulás megoldás. A szilícium pótlásának a kutatások szerint rengeteg jótékony hatása lehet a szervezetre:

  • Tisztítja az emésztőrendszert, összegyűjti a toxinokat, és azokkal együtt ürül ki

  • Támogatja az egészséges emésztést, a tápanyagok felszívódását

  • Javíthatja a koleszterinszintet

  • Támogatja a szív egészségét

  • Ellátja a szervezet nyomelemekkel, ásványi anyagokkal

  • Javítja a csontok, porcok, a hámszövet (bőr, köröm, haj, nyálkahártya) struktúráját

A kovaföldnek tehát sok feltételezett pozitív hatása van, azonban nem csodaszer és nem is gyógyszer. Mint étrend-kiegészítőt, nyugodt szívvel szedhetjük, ám tartsuk be a csomagoláson jelzett adagolást minden esetben!

Forrás: https://www.healthline.com/nutrition/what-is-diatomaceous-earth
Borítókép forrása: unsplash.com
 
Neked ajánljuk

Így függ össze a testsúly a klimaxos tünetekkel (x)

A túlsúly egyszerre lehet a változókor negatív hozadéka és a kellemetlen klimaxos tünetek enyhítője. Mutatjuk, miért érdemes mégis az egészséges testsúly megtartására törekedni, és azt is, hogyan csillapíthatjuk hormonmentesen a változókorral járó testi-lelki panaszokat.