A legtöbb ember átlagosan körülbelül 100 hajszálat veszít naponta. Mivel azonban új szálak nőnek az elveszettek helyére, nem észrevehető a különbség.

Amennyiben kevesebb hajszál nő vissza, vagy egyáltalán nem nő vissza, és észreveszi a hajszálak elvékonyodását vagy hiányát, akkor alopeciája lehet.

A hajhullás megelőzésének módjai

A hajhullás nem csak a megjelenésre van hatással, hanem érzelmi stresszt is okozhat, és befolyásolhatja az önbizalmat is. Van azonban néhány módszer, amivel megállíthatja a hajhullást. Íme, az alábbiak:

hajhullás megelőzése
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

A fehérjefogyasztás növelése - Lehet, hogy nem eszik elég fehérjét minden nap, és ez befolyásolhatja a hajnövekedést. Különösen, ha vegán vagy vegetáriánus, lehet, hogy növelnie kell az elfogyasztott fehérje mennyiségét. A napi 40-60 gramm fehérjeszükséglet kielégítésének módjai közé tartozik a bab és hüvelyesek, a tojás vagy a görög joghurt fogyasztása.

Vitaminok - Bizonyos vitaminok és ásványi anyagok, mint az A-, B-, C-, D-, E-vitamin, a cink és a vas befolyásolhatják a hajnövekedést. A cink olyan kiegészítő, amely segít fenntartani az egészséges haj, bőr és izomszövetet.

Kövesse a mediterrán diétát - A gyümölcsök, zöldségek és fehérjék – a mediterrán diéta fő összetevői – fogyasztása hasznos lehet, különösen más divatos diétákkal összehasonlítva.

Lézeres fényterápia - Az alacsony szintű lézerfényterápiás eszközök időigényesek és drágák lehetnek. Előnyük, hogy csökkenthetik a bőrgyulladást és elindíthatják a szőrnövekedést, valamint nincsenek gyógyszerkölcsönhatásai.

Megfelelő haj- és fejbőrápolás - A fejbőr bármely gyulladása befolyásolja a haj növekedési ciklusát, ezért érdemes kerülni a hajfestést és a szőkítést.

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.