Amennyiben tüdőrákban szenved, az egészséges életmód segíthet abban, hogy jobban érezhesse magát a daganatellenes kezelés alatt és után.

A kutatások azt sugallják, hogy a helyes táplálkozás, a testmozgás és más egészséges szokások javíthatják az életminőséget a kezelés alatt és után. Ha az egészséges szokások kialakításával tesz az egészségéért, akkor jobban megbirkózik a kezelés esetleges mellékhatásaival.

Az egészséges életmód előnyei a kezelés alatt

A helyes táplálkozás, a testmozgás és a stresszoldó tevékenységek segíthetnek kezelni a tüdőrákot és enyhíteni a kezeléssel járó kellemetlen tüneteket, beleértve a fáradtságot, a hányingert, a hányást, a feszültséget, a szorongást és a depressziót. Valójában egyes rákellenes kezelések hatékonyabbak, ha jól eszik, többet mozog, és megszünteti az egyéb rossz szokásokat, például a dohányzást.

Módszerek az egészség megőrzéséhez a kezelés alatt és után

Az egészséges életmód javíthatja életminőséget a tüdőrák kezelése alatt és után. Néhány ember számára a tüdőrák felismerése arra készteti őket, hogy az egészségükre összpontosítsanak. Mások számára nehéz bevezetni az új, egészséges szokásokat.

tüdőrák életmód
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

Íme, a négy legfontosabb egészséges szokás, amelyek segíthetnek a gyógyulásban a kezelés alatt és után:

Hagyja abba a dohányzást: Még akkor is, ha diagnosztizálták a tüdőrákot, azonnali eredményekkel (normál vérnyomás és pulzusszám, a tüdő és a légzőrendszer jobb működése, a szívbetegség és a magas vérnyomás alacsonyabb kockázata) jár, ha abbahagyja a dohányzást.

Fogyasszon egészséges élelmiszereket: A megfelelő táplálkozás fontos a tüdőrákos betegek számára. A megfelelő ételek fogyasztásával jobban érzik magukat, erősebbek maradhatnak és leküzdhetik a fertőzéseket.

Legyen aktív: A fizikai aktivitás csökkentheti a fáradtságot, javíthatja a hangulatot és fenntarthatja az egészséges testsúlyt. Még az olyan rövid tevékenységek is, mint a könnyű séta vagy a nyújtás, előnyös a kezelés alatt és után.

Kérjen támogatást: A fizikai egészségén túl elengedhetetlen, hogy foglalkozzon a mentális egészségével és az érzelmi szükségleteivel. Érdemes lehet beszélni egy tanácsadóval vagy más rákos betegekkel, akik megértik, min megy keresztül.

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.