Az alacsony libidóval és a merevedési zavarral kapcsolatos problémák gyakoriak az 50 év feletti férfiaknál, de ez nem azt jelenti, hogy így is kell maradniuk.

Íme 7 tippek annak érdekében, hogy 50 év felett is aktív szexuális életet élhessen:

1. Fontolja meg a gyógyszeres kezelést

A szakorvos által felírt vényköteles tabletták a merevedési zavarok első vonalbeli kezelési lehetőségei és nagyon hatékonyak lehetnek.

alacsony libidó
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

2. Vigyázzon az egészségére

A magas vérnyomás, valamint a magas vércukor- és koleszterinszint szív-és érrendszeri problémákat okozhat, amelyek merevedési zavarokhoz vezethetnek. Az aktív szexuális élet fenntartása érdekében is fontos az egészséges életmód, beleértve a rendszeres testmozgást és - amennyiben szükséges - a testsúly csökkentését. A magas vérnyomás, a cukorbetegség és a magas koleszterinszint, valamint a szívbetegségek megelőzése csökkentheti az erekciós problémák gyakoriságát, vagy legalábbis késleltetheti azok kialakulását.

3. Szükség esetén ellenőriztesse a szívét

A merevedési zavar kezelésére alkalmazható vényköteles gyógyszerek magas vérnyomás vagy cukorbetegség fennállása esetén is hatásosak. A tabletták felírása előtt azonban nagyon fontos, hogy a szakorvosa megbizonyosodjon arról, egészséges-e a szíve, ugyanis a merevedési problémák súlyos szívbetegséget is jelezhetnek.

4. Ellenőriztesse a tesztoszteronszintjét

Sok szakértő aggódik amiatt, hogy túl sok férfit kezelnek alacsony tesztoszteronszint miatt. A vágycsökkenés azonban a hormonokkal. Erekciós problémák esetén hasznos lehet a tesztoszteron ellenőrzése, mert a nemi vágy csökkenése összefüggésbe hozható annak alacsonyabb szintjével. A szakorvosnak ki kell vizsgálni, keresve azokat a kiváltó okokat, amelyek miatt alacsony a tesztoszteronszintje vagy libidója.

5. Fontolja meg a tanácsadáson való részvételt

A szexuális problémáknak, mint például az alacsony libidónak és a merevedési zavaroknak érzelmi okuk is lehet, ezért érdemes igénybe venni a pszichológiai tanácsadást. Emellett a szorongás, a depresszió, a stressz és a kapcsolati problémák is hozzájárulhatnak a férfiak erekciós zavaraihoz. Ezekben az esetekben is hasznos lehet a tanácsadás.

6. Beszéljen partnerével, ha az igényeik nem egyeznek

Gyakori, hogy a párok szexuális igényei nem egyeznek. Ebben az esetben a pároknak őszintén kell beszélniük arról, ami szexuálisan fontos a számukra, és meg kell próbálniuk kompromisszumra jutni, hogy mindkettejük igényét kielégítsék.

7. Szánjon időt a szexre

A férfiak idősödésével a mindennapi élettel járó stresszhelyzetek „gátat szabhatnak” a szexnek. Fontos, hogy a párok időt szánjanak a kapcsolatuk ápolására és a folyamatos intimitás elősegítésére, még akkor is, ha ez az idő múlásával változik.

Forrás: https://health.clevelandclinic.org/7-simple-ways-to-improve-your-sex-life/
Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.