Ismét egy dolog, amire hatással van az egyre ijesztőbb méreteket öltő klímaváltozás.

Dr. Shanna Swan epidemiológus és környezettudós régóta vizsgálja, hogy van-e összefüggés az ipari kemikáliák és a férfiak péniszméretének változása között. A kutató Count Down című könyvében tárta fel, hogy milyen eredményre jutott. Kiderült, a modern világ valóban elkezdte megváltoztatni a szaporítószervek fejlődését, ezáltal pedig az emberi faj jövőjét is veszélyezteti.

A könyben Swan kiemeli, hogy minél szennyezettebb a levegő, annál inkább alakulnak ki merevedési zavarok férfiaknál, sőt, egyre kisebb pénisszel születnek a fiúgyermekek. A világ egyes pontjain annyira szennyezett a levegő, hogy az átlagos huszonéves férfiak sokkal kevésbé termékenyek, mint nagyjából ötven éve a harmincas férfiak.

pénisz
Forrás: pexels.com

Az egészségtelen életmód, a környezetbe jutó rengeteg szennyező anyag, amit az autók és a gyárak bocsátanak ki, illetve a modern, rohanó világ és az amiatt kialakuló életvitel mind-mind befolyásolja a hormonrendszert, ez pedig közvetlen hatást gyakorol a szaporítószervekre. A könyvben arra is kitér a szerző, hogy öt feltétel kell ahhoz, hogy egy fajt kihalófélben lévőnek nyilvánítsanak, az emberi faj pedig ebből már hármat teljesített is.

A műanyag előállításának és használatának csökkentésével, kevesebb autóhasználattal kisebb mennyiségben jutnának a levegőbe és az ivóvízbe szennyezőanyagok, ezáltal az emberi hormonrendszer is nagyobb biztonságban lenne. A káros műanyagok a plasztik csomagolásokban, szívószálakban, flakonban, stb. megtalálhatók, az ezeket készítő gyárak által kibocsátott anyagok pedig közvetlenül hatnak az emberek szerveire.

Forrás: euronews.com
Borítókép forrása: pexels.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.