Nincs határa annak a kreativitásnak, amellyel az emberek díszítik a testüket – akár még a legérzékenyebb részeiket is.

Mielőtt úgy dönt, hogy tetováltatja vagy átszúratja a férfiasságát, érdemes figyelembe venni a potenciális kockázatokat, amelyek az alábbiak lehetnek:

Piercing okozta egészségi problémák

Azt gondolhatja, hogy a genitális piercing menő és szexi, de sajnálatos módon befolyásolhatja a pénisz működését. Az idegkárosodás olyan szövődmény, amely hosszú távú hatással lehet a szexuális életére. Ha veszélyezteti a pénisz idegeit, ez két problémához vezethet: az egyik a merevedési zavar, a másik pedig a péniszfájdalom vagy a pénisz érzéketlenné válásának a lehetősége. A pénisz piercing más egészségi problémákat is okozhat. Van egy speciális piercing, a Prince herceg, ami áthalad a húgycsövön. Ezzel az a probléma, hogy egy rendellenes kapcsolatot, úgynevezett fisztulát hozhat létre a húgycső és a pénisz külső oldala között, ami vizelési problémákat és húgyúti fertőzéseket okozhat.

intim piercing tetoválás
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

Tetoválással kapcsolatos egészségkárosodások

A tetoválásokkal a leggyakoribb probléma a fertőzés kockázata, bár azt is érdemes szem előtt tartani, hogy az esetleges későbbi megbánás (például az ex neve) valószínűleg nagyobb egy ilyen érzékeny helyen, a tetoválás eltávolítása pedig nem mindig tökéletes, gyakran alakulhat ki hegesedés.

Szexuális problémák

A saját maga által okozott pénisz trauma egyik leggyakoribb oka az, hogy olyan dolgokat tesz a pénisz köré, amelyek nem tartoznak oda, különösen olyanokat, amelyeket nem lehet könnyen eltávolítani (például szűkítők az erekció fenntartására), de ezek súlyos károsodásokat okozhatnak. Ilyen esetekben komoly műtétre lehet szükség az eszköz eltávolításához.

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

 

 
Neked ajánljuk

Hogyan rontja el az esti rutin a baba alvását?

A PEACE alváscoaching harmadik lépése az esti rutinnal foglalkozik. Az esti rutin az a néhány dolog, amit a babával szoktatok csinálni lefekvés előtt, általában a vacsora és az altatás között. Praktikus okokból beletartozik a fürdetés, pelenkacsere, pizsamába bújás, és kortól, szokásoktól függően a fogmosás, az utolsó esti szoptatás, pólyázás.