A rendszeres sporttevékenységek miatt a gyermekek számára az aktív mozgással töltött idő nagyobb valószínűséggel jelent kockázatot a sérülések szempontjából.

A következő sérülésmegelőzési tippek segítségével elkerülhetők a sportoló gyermekek balesetei:

Beszéljen a potenciális sérülésekről

Győződjön meg arról, hogy a sportoló gyermek megérti, hogy segítséget kell kérnie, ha fájdalmat tapasztal vagy nem érzi jól magát. Néhány gyermek próbál „keménynek” mutatkozni és átvészeli a fájdalmat, ami azonban olyan súlyosabb állapothoz, akár maradandó károsodáshoz vezethet, amelyet korai beavatkozással meg lehetett volna előzni.

Ösztönözze a különféle sporttevékenységeket

Fontos, hogy az aktívan sportoló gyermekek változtassák a mozgástípusokat, hogy ne terheljék folyamatosan ugyanazokat az izmokat és ízületeket.

Hangsúlyozza a bemelegítés fontosságát

A nyújtás egy fontos megelőzési technika, amelynek minden sportoló számára szokássá kell válnia, mielőtt megkezdene valamilyen fizikai aktivitást. Javasolt a statikus (a lábujjak megérintése, stb.) és a dinamikus nyújtás (például karlendítések, ugrások) „keveréke” a bemelegítés során, hogy segítsen ellazítani az izmokat és felkészíteni őket a játékra.

Ügyeljen arra, hogy eleget pihenjen

Minden korosztályú sportolónak pihennie kell az edzések között. Az alváshiány és az izomfáradtság hajlamosítja a sportolót a sérülésekre. Valójában a fiatal sportolóknál tapasztalt leggyakoribb sérülések az úgynevezett túlterheléses sérülések, vagyis túl sok a sport és kevés a pihenés.

sportsérülések gyermekkorban
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

Biztosítson egészséges, kiegyensúlyozott étrendet

Fontos, hogy a sportolók kiegyensúlyozott, gyümölcsökben, zöldségekben és sovány fehérjékben gazdag étrendet fogyasszanak, és tartsák be a rendszeres étkezési ütemtervet.

Hangsúlyozza a hidratálás fontosságát

A hőség okozta betegségek komoly gondot okoznak a sportolóknak, különösen a forró és párás napokon. A szülőknek gondoskodniuk kell arról, hogy gyermekeik elegendő vizet kapjanak a játék előtt, közben és után, és figyelniük kell a hővel összefüggő betegségek jeleit, beleértve a fáradtságot, a hányingert, a hányást, a zavartságot vagy az ájulást.

Szerezze be a megfelelő felszerelést

A védőfelszerelések, mint például a sisakok, betétek és cipők, nagyon fontosak a sérülések megelőzésében. A szülőknek a szezon kezdetekor beszélniük kell az edzőkkel, hogy elegendő idejük legyen gyermekük megfelelő felszerelésére az edzések megkezdése előtt.

Ismerje fel a sérülést és időben kérjen segítséget

Ha a szülők észreveszik, hogy a sérülésre utaló jeleket (például futás közben sántít, másképpen dob, dörzsöli a lábát, pihenés után sem csökkenő fájdalom, ízületi duzzanat), orvoshoz kell fordulniuk.

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.