A fejfájás megkeserítheti napjainkat. Hajlamosak vagyunk egyből fájdalomcsillapítóért nyúlni, ha elkezdődik a fájdalom, pedig bizonyos ételek segítségével is csökkenthető.
Víz
Bár nem étel, de fontos, mert a szervezet dehidratáltsága sok bajt okozhat - ezek egyike a fejfájás. Törekedjünk naponta legalább két liter víz elfogyasztására, hiszen csak jót tehetünk vele magunknak.
Alacsony nátriumtartalmú ételek
A só kivonja a vizet a szervezetből, így ha túl sok sósat eszünk, a kevesebb folyadék marad a testünkben. Ezért kerüljük feldolgozott élelmiszereket és a gyorséttermi ételeket.
Zöldleveles növények
Kelkáposzta, spenót, avokádó és társai - sok cikkünkben írtunk a hasznosságukról, és most sem felejtjük ki őket, hiszen a bennük található folsav szerepet játszik a fejfájások okainak visszaszorításában.
Mandula
Kutatások szerint a migrénes rohamokban szenvedő embereknek általában alacsony a magnéziumszintjük, ezért érdemes mandulafogyasztással növelni azt.
Tej
A magnéziumhoz hasonlóan a másik két csontépítő ásványi anyag, a D-vitamin és a kalcium is nagy szerepet játszik a fejfájás megelőzésében. Ezeket pedig a legkönnyebben a tejtermékekből, szójából, tojásból és narancsléből vehetjük magunkhoz.
Kávé
A kis adagnyi, körülbelül 100 milligramnyi koffein jobban segíthet megszüntetni a fejfájást, mint egyes gyógyszerek.