Tanulmányok kimutatták, hogy az emberek körülbelül 80 százaléka legalább egyszer derékfájástól szenved az élete folyamán.

A jó hír azonban az, hogy a hátfájás általában napokon vagy heteken belül javul, és nem válik krónikus problémává. A derékfájást legtöbbször otthon is kezelheti. Próbálja ki az alábbi, gyógyszer nélküli módszereket a fájdalom csillapítására:

Testmozgás

Ne feltételezze, hogy addig kell ágyban maradnia, amíg a hátfájdalma nem csökken. A pihenő betegek gyakran rosszabbul járnak. Próbáljon meg a szokásos módon mozogni és sétálni. A mozgás enyhíti a fájdalmat és erősíti az izmokat, segít megelőzni egy későbbi fájdalmas epizódot. De ne folytassa azt a tevékenységet, amely eredetileg a sérülést okozta, amíg a fájdalom el nem múlik. Amint a fájdalom megszűnik, visszatérhet a megerőltető gyakorlatokhoz, de ezt fokozatosan tegye.

krónikus hátfájás
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

Borogatás

Ha fájdalma csak nemrég kezdődött, fontolja meg a hidegpakolás alkalmazását. A hűtés segíthet csökkenteni a duzzanatot és a gyulladást, valamint enyhülést is nyújthatnak a fájdalmas idegek egy részének elzsibbasztásával.

Amennyiben a duzzanat vagy a gyulladás enyhül, de továbbra is fájdalmai vannak, érdemes kipróbálni a melegítőpárnát vagy a forró fürdőt. A melegítőpárnát óvatosan használja, mert túlságosan felforrósodhatnak és megégethetik a bőrt.

Jóga

Nem kell rendszeresen járni az órákra ahhoz, hogy élvezhesse annak előnyeit. Ez az ősi gyakorlat lazíthatja a hátizmokat, és gyors megkönnyebbülést eredményezhet.

Stresszcsökkentés

A stressz hatására megfeszülhet az izomzata, beleértve a hátán, a vállán és a nyakán lévő izmait is. A stresszt nem kerülhetjük el, de csökkenthetjük a szervezet válaszreakcióját. A stressz egészséges módon történő kezelése (például mély légzés, meditáció) ellazíthatja az izmokat, csökkentve a hátfájást.

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

 

 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.