Az ismert filmes szakember már gyerekkora óta él együtt a betegséggel.

Gyukin Milovant 2004-ben ismerte meg az ország. Akkor mindössze 19 évesen nyerte meg a Való Világ című reality műsort. Már akkor is ismert volt cukorbetegsége, amelyről most elárult néhány részletet.

A Való Világ villájába is úgy költöztél már be, hogy ismert volt a betegséged. Ott azért elég más körülmények között él az ember, mit a hétköznapokban...

Szerencsére a szerkesztők tisztában voltak a helyzetemmel, ezért odafigyeltek arra, hogy mindent, amit alapból is betartanék, ott is sikerülhessen. Mikor a lakótársaknál étel megvonás volt, nekem akkor is küldtek be, sőt, volt rajtam egy óra folyamatosan, hogy nézhessem, kell-e épp ennem. Le a kalappal előttük, nagyon odafigyeltek a betegségemre, de én ezt igazából nem is hívom betegségnek.

Hogyhogy?

Inkább csak valami olyannak hívnám, amivel teljesen együtt lehet élni, mert ez így van. Az étkezésre tényleg oda kell figyelni, az inzulin injekció beadása pedig összesen 6 másodpercet vesz egy nap igénybe, ez azért megszokható.

Hogy is derült ki nálad a diagnózis?

9 éves voltam, mikor megállapították a cukorbetegségemet. Szerencsém volt, hamar kiderült, ugyanis édesanyám az egészségügyben dolgozik nővérként, és felismerte a tüneteket. Ami a leginkább szemet szúrt neki, az az volt, hogy rengetegszer vizeltem. Elmentünk, lemérték a cukromat, valóban magas volt, 16-os értéket produkált, így elég hamar megállapították, mi okozza a tüneteket. Azóta háromhavonta kell kontrollra járnom, ahol ellenőrzik, rendben vannak-e a gyógyszer adadjaim és a szintjeim.

vv miló
Forrás: rtl.hu

Gyógyszerek és speciális étrend mellett van még bármi más, amire oda kell figyelned?

Én naponta háromszor szúrom magam, és nem eszem cukrot, édesítőszerrel édesítek. Az alapvetések azok, amiket feltétlen be kell tartani, de tényleg nem kell megijedni, ha valaki ugyanezt a diagnózist kapja, mindössze néhány másodperc plusz feladatot jelent egy nap. Amivel extra figyelmet adtam most a testemnek, az az, hogy tavaly októbertben vegetáriánus lettem. Mindig is szerettem a húst, sosem tudtam elképzelni magamról, hogy egyszer felhagyok a fogyasztásával, de mivel az erek nagyon fontosak, a magas koleszterin pedig rosszat tesz nekik, úgy döntöttem, hogy kipróbálom a vegetáriánus életmódot. Bevált a módszer, október óta kitartóan nem eszem húsokat, a koleszterinszintem pedig szépen lecsökkent.

Sportolok is az egészségem megőrzése érdekében, nem tudnám elképzelni, hogy nem mozgok rendszeresen.

Az életviteleddel egyébként összeegyztethető az életmódod, étkezésed?

Filmesként elég sokszor van, hogy 12 órázom, de teljesen összeegyeztethető, csak az a fontos, hogy legyen nálam étel, amit bizonyos időközönként beviszek, hogy ne ingadozzon a vércukorszintem.

Borítókép forrása: Facebook

 

 

 

 
Neked ajánljuk

Ilyen üzenete van számunkra a menstruációs ciklusnak (x)

Majdnem minden nő megtapasztalja élete során, hogy valamilyen csúszás vagy zavar adódik a menstruációs ciklusában. Rendszertelenül érkezik: egyszer túl korán, máskor pedig későn jön meg. Összeszedtük, milyen okok állhatnak a cikluszavar hátterében.