Nem feltétlenül a táp a legjobb ötlet, ha állatmenhelyeket támogatnánk.

Sajnos még mindig rengeteg állat él menhelyeken. Bár egyre jobbak a körülmények ezeken a helyeken, mindig vannak olyan dolgok, amire szüksége lehet a kutyáknak, cicáknak vagy épp az ott dolgozó önkéntesek örülnének neki. Nem is kell messzire menni ezekért, ugyanis az alapvető háztartási eszközöknek örülnek a legjobban a menhelyeken.

Vigyünk tisztítószert!

Állandóan fertőtlenítik, takarítják az önkéntesek és az alkalmazottak a menhelyeket a minél jobb higiéniés körülmények érdekében, ehhez pedig nagy mennyiségben fogy a tisztító- és fertőtlenítőszer. Mindig örülnek a menhelyeken azoknak a szereknek, amik nem ártanak az állatoknak. Erről érdeklődjünk előzetesen velük, hogy mit használnak.

Használt pórázak, nyakörvek jó állapotban jó helyre kerülnek!

Ha a kutyánk új pórázt vagy nyakörvet kapott, semmiképp se dobjuk ki a régit, persze, ha megfelelő állapotban van. A menhelyeken mindig nagy szükség van a sétákhoz ilyesmire, és amit mi már nem találunk "divatosnak", annak tökéletes helye lesz a gazdira váró kutyáknál.

Ők is játszanának!

A menhelyi kutyáknak és macskáknak elég kevés játék jut, de ezen javíthatunk, ha kutyajátékokat ajándékozunk a menhelynek. A saját kutyánk megunt, de jó állapotban lévő játékai közül is szelektálhatunk, és már igen olcsón beszerezhetők a kutya- vagy macskajátékok, ha újat adnánk.

menhely
Forrás: pexels.com

Ne dobjunk ki semmit, amiből fekhely lehet!

Bármi, ami fekhellyé alakítható, jól jön az állatoknak. Lehet ez párna, régi fekhely, kanapé, fotel vagy bármi olyan, amibe bele tud kuporodni egy kutya vagy cica.

Polár pléd, könnyen mosható takaró bármikor szükséges

A menhelyi állatok, amíg gazdira találnak, szabadtéri ketrecekben, kennelekben alszanak, így a téli hidegben különösen fontos, hogy jó meleg pokrócaik lehessenek. A polár anyagú plédeket a legkönnyebb mosni, ezzel megkönnyítjük az ott dolgozók munkáját is. Szedjük össze a felesleges plédjeinket, takaróinkat és már mehetnek is az állatoknak.

A tárgyi adományok mellett bármikor szívesen fogadnak az állatmenhelyek anyagi támogatást is!

Borítókép forrása: pexels.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.