Sokak számára elsőre nem hangzik higiénikusan, mégsem mindig rossz ötlet az ebbel alvás.

A gazdik nagyjából fele el sem tudja képzelni, hogy az ágyába engedje imádott kutyáját, de a gazdik másik fele viszont egy éjszakát sem szívesen alszik a négylábú társa nélkül. A szakértők szerint amellett, hogy puha és megnyugtató élmény a kutyánkkal aludni, még az általános egészségünkre is pozitívan hathat.

Miben változik előnyére az életünk, ha kutyával alszunk?

Csökken a stressz szintünk

Aki nehezen alszik el, annak jó ötlet megpróbálnia kutyával az ágyban alvást, ugyanis az állathoz hozzábújás bizonyítottan csökkenti a kortizol szintet, és oxitocint szabadít fel, ez pedig relaxált és boldog állapotot hoz létre.

kutya alvás
Forrás: pexels.com

Csökkenti a vérnyomást

A magas vérnyomásban szenvedőknek is ajánlott kutyával elaludni, ugyanis van összefüggés a vérnyomás csökkenése, és a megnyugtató, állatos pihenés között. Aki relaxáltabban alszik el, annak a vérnyomása is stabilan alacsonyabb másnap, pláne, ha rendszeresen stresszmentesíti magát a puha, bújós kutyája segítségével.

Jó módszer az allergia megelőzésére

Ha a gyermekünket is engedjük a kutyával aludni, segítünk abban, hogy kisebb legyen az esélye nála allergia, asztma vagy épp ekcéma kialakulásának. Ha rendszeresen állatok között van a gyermek, és még az éjszakát is vele tölti, igazán kevés a sansz arra, hogy valaha allergiás lesz.

Borítókép forrása: pexels.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.