Akárcsak nálunk, embereknél, a kutyáknál is lehetnek olyan időszakok, amikor gyakrabban fáznak meg.

A megfázás önmagában még nem gond, ám ha gyakran történik meg érdemes immunerősítő vitaminokat adni a kutyánknak, vagy olyan anyagokkal etetni őket, mint a bíbor kasvirág. Ez azonban inkább megelőzésre ajánlott, amit kúraszerűen használjunk.

kutya
Forrás: unsplash.com

Ha kutyánk megfázott, de nem figyelünk erre megfelelően, akár súlyos szövődményei is kialakulhatnak, mint például a tüdőgyulladás, ezért az állatorvos véleményének kikérése igen fontos tud lenni ebben a helyzetben. A tünetek súlyosságától függően fényt deríthetünk a fertőzésekre vagy más betegségekre is.

Ha egyszerű kutya megfázásról van szó, akkor sokszor elegendő lehet a sok folyadék, nyugalom, száraz és meleg fekvőhely, valamint a friss levegő is. Ha azonban az orvos úgy ítéli meg, gyógyszerekre, nyákoldókra és antibiotikumra is szükség lehet.

TÜNETEI:

  • enyhe hőemelkedés vagy láz

  • köhögés, tüsszögés, orrfolyás

  • nyálka az alsó és/vagy felső légutakban

  • fehéres, vagy világos színű, folyós állagú nyálka

  • sárgászöld, ragacsos, büdös nyálka

  • tüdőgyulladásból visszamaradt nyálka

Mi segíthet még?

A változatos és egészsége étrend, sok mozgás, friss levegő, illetve ha tehetjük tudatosan kerüljük a beteg kutyákkal való érintkezést, amely gyengítheti kedvencünk immunrendszerét.

Forrás: https://www.akc.org/expert-advice/health/can-dogs-get-colds/
Borítókép forrása: unsplash.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.