Aki a kutyasport szerelmese és maga is szívesen mozog, biztosan értékelni fogja a találékony gazdik videóit, akik a saját maguk és kutyájuk mozgatására találtak ki új módszert.

A kutyás edzéseknél mindig az a fontos, hogy a kutyus és a gazdi is motivált és érdeklődő legyen. Éppen ezért nem mindegy, melyik kutyafajtával milyen edzéseket szeretnénk végezni, hisz más-más területen jeleskednek a különböző fajták. A hosszú pandémiás időszak sok gazdi számára maga a rémálom, hisz nélkülözni kell a kutyás edzéseket, rendezvényeket, a séta pedig nem minden gazdinak és ebének elég. Akik ennél többre vágynak, egyre több videóból csemegézhetnek az interneten, a találékony gazdik ugyanis elkezdték feltölteni az otthoni edzéseiket, amik mind a kutyust, mind a gazdit kellemesen lefárasztják. Az ebek esetében az sem mellékes szempont, hogy a feladatok mentális megterhelést is jelentenek kis kedvenceinknek, ami szintén gondoskodik arról, hogy a kutyus kellemesen lefáradjon. Ezeknél a gyakorlatoknál nagyon fontos, hogy játszva tanítsuk az állatot, hogy végig motivált legyen és szívesen tanulja meg és végezze a gyakorlatokat. Nos, bátor gazdik, kalandra és mozgásra fel!

Borítókép forrása: pixabay.com

 

 
Neked ajánljuk

A stressz a barátunk és az ellenségünk is lehet (x)

A túlélésünket szolgálja, nagyobb teljesítményre sarkallhat, de tönkre is tehet bennünket, ha túl sok van belőle. Létezik-e jó stressz, vagy mindenképpen káros? Hogyan küzdjünk meg azzal, ha túl sok a feszültség és kifáradunk a nyomasztó elvárások, szoros határidők és a hétköznapi bosszúságok miatt?