Bár a macskák igen talpra esett állatok és házi fajtáik szervezete kifejezetten ellenálló, nem árt tudni egy-két fontos dolgot az etetésükről.

 

A macskák, amióta világ a világ ragadozó életmódot folytattak, éppen ezért nagyon fontos, hogy semmiképp ne etessük emberi étellel, ugyanis az általunk fogyasztott ételek nagy része nem alkalmas a gyomruknak.

macska_etetes
Forrás: unsplash.com

A BARF etetésnek sok előnye van. A nyers hússal való etetés, ugyanis sokkal ellenállóbbá teszi a macskákat, mind a vírusok, mind a megbetegedésekkel szemben.

A nedves konzerv a macskák szempontjából a legjobb választás, hiszen elegendő folyadék és tápanyag jut a szervezetükbe táplálkozás során. Itt azonban fontos megjegyeznni, hogy figyeljünk az allergiájukra, (ha van), illetve kornak megfelelő nedves tápot adjunk nekik.

A száraz táp is jó, ugyanakkor ezt inkább kiegészítőként érdemes adni kedvencünknek. Bár sokan gondolják, hogy jó dolog kizárólag száraz táppal etetni a macskákat, ez kicsit sincs így. A jóval több száraz táp elvonja a folyadékot a szervezetükből, ami veseproblémákat idézhet elő. De, ha mégis emellett döntünk, fordítsunk nagy figyelmet a folyadék fogyasztásukra.

A megfelelő táp kiválasztása során mindig nagyon ügyeljünk a macskánk korára, fajtájára, esetleges allergiájára vagy ételérzékenységére, hiszen ezekkel védhetjük ki a későbbi betegségeket és más szervi bajokat is.

Forrás: https://vcahospitals.com/know-your-pet/feeding-times-and-frequency-for-cats
Borítókép forrása: unsplash.com

 

 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.