A nők agya másként működik, mint a férfiaké, ez az egyik oka annak, hogy fogékonyabbak a stresszre.

A hétköznapi mókuskerék feszültséget okoz

A modern, felgyorsult világunkban akármennyire is szeretnénk, nem tudjuk teljesen kizárni a stresszt az életünkből. Ahhoz, hogy sikeres és kiegyensúlyozott életet élhessünk, nemcsak a ránk háruló rengeteg feladattal kell megbirkóznunk, hanem még a mindennapok mókuskereke által okozott feszültséget is meg kell tanulnunk levezetni és kezelni. A túl sok stressz hosszú távon a fizikális és a mentális egészségünket is tönkreteheti.

Másként működnek a limbikus területek

A férfiak élete sem könnyű, ám a nők fogékonyabbak a stresszre. Az agyműködésük ugyanis különbözik a férfiakétól, ennek folytán a stresszes helyzetekben érzékenyebben reagálnak és nehezebben tudják kontrollálni magukat. A női agy limbikus területei – amelyek az emlékek és az érzelmek kontrolljában segítenek – nagyon aktívak, és ezért a sérelmekre jobban emlékeznek. A nők hajlamosabbak arra, hogy a sérelmeiken rágódjanak, sokadjára is felidézzenek olyan történéseket, amelyek rossz érzéssel jártak és kellemetlen emlékként maradtak meg az emlékezetükben. Az idegeskedés és a rossz élmények felelevenítése pedig tovább növeli a stressz szintjét. Ez lehet az oka annak is, hogy stresszhelyzet esetén a nők másként reagálnak, mint a férfiak: inkább érzelmi támaszt nyújtanak, és nem a megoldást keresik.

Több nő panaszkodik gyomorfájásra

A modern nőkre túl nagy nyomás hárul, hiszen nemcsak jó társnak és gondoskodó anyának kell lenniük, hanem a munkahelyükön is helyt kell állniuk. Számos helyzetben kell fontos döntést hozniuk és kellemetlen konfliktusokat elhárítaniuk. Éppen ezért a nők jóval több stresszt jelentő helyzetet élnek meg, mint a férfiak. Többen panaszkodnak fejfájásra, ingerlékenységre, szomorúságra és gyomorproblémákra. Ha nem tanuljuk meg levezetni a feszültséget, idővel stresszbetegségek alakulhatnak ki. A hosszú távú stressz növelheti a szívinfarktus, a gyomorfekély, a 2-es típusú cukorbetegség és a depresszió kialakulásának kockázatát.

QGd8QGhmpyMvVInm2OnjjHCdy7NCD2UqSpt25chY
Sedacur forte - Vény nélkül kapható gyógyszer / Fotó: Phytotec Hungária

Segíthet a három gyógynövény együttes ereje

Ha napközben gyakran feszültek vagyunk, segítségünkre lehet a három gyógynövény, a macskagyökér, a komló és a citromfű kivonatát tartalmazó Sedacur forte. Feszültségoldó hatásának köszönhetően ez a növényi gyógyszer nappal nyugtató hatású, míg este segíti az elalvást és nyugodt, pihentető alvást biztosít. Nincs negatív hatással a koncentrációra, ezért nem kell attól tartanunk, hogy tompul a figyelmünk. Hozzászokni nem lehet, és függőséget sem okoz. A Sedacur forte az autóvezetéshez szükséges készségeket sem befolyásolja negatívan. Recept nélkül kapható a patikában, nem kell orvossal felíratni.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

A borítókép forrása: Pexels
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.