A sétálás minden évszakban fontos része az egészséges életmódnak, így érdemes ebben az évszakban is sort keríteni rá.

D-vitamin-pótlás

Mivel az évnek ebben a szakaszában sokkal kevesebbet süt a nap, mint egyébként, fontos, hogy magunkba szívjuk azt a kevés napfényt, amit ilyenkor lehet. Ez segít abban, hogy télen elegendő D-vitamint termeljen a szervezetünk, mert a raktárak hajlamosak megcsappanni a téli hónapokban. Ez a vitamin pedig, mint tudjuk, fontos például a betegségek elleni védekezésben és a csontok egészséges fejlődésében is szerepet játszik.

Jobb lesz tőle a kedved

A rövid nappalok és a hamar beköszöntő sötét miatt sokaknak ez a legkevésbé szeretett évszakuk, ezt teljességel meg is tudjuk érteni. Pont ezért, amikor lehetőségünk van rá - többnyire hétvégén - még világosban kimenni a szabadba. Ha lehet, akkor ne a várost válasszuk ilyenkor úticélul, hanem egy természetközeli helyet. A hólepte táj, a madárcsicsergés, a csend pozitív hatással lesz a kedvünkre, pláne, ha családdal, vagy barátokkal tesszük meg a sétát.

Kalóriákat is égetsz

A kinti hideg miatt a testünknek jobban kell dolgoznia, hogy fenntartsa saját maga hőmérsékletét, így a séta közben extra kalóriákat is eléget - többet, mint amit egy ugyanilyen távú, csak melegebb évszakban megtett kirándulás során égetett volna el.

Borítókép forrása: Unsplash
Forrás: https://www.treehugger.com/health-benefits-walking-winter-4864518 
 
Neked ajánljuk

Befolyásolhatja-e a hangulat az agyműködést?

Ha depresszióban szenved, nagyobb a kockázata annak, hogy a mentális működése is csökken a hangulatával együtt.