Ha nem jutunk el masszőrhöz, bátran használhatunk otthon masszázspisztolyt.

Egy jó masszázs bármikor segít ellazítani az izmokat, és még a hangulatunkat is képes javítani, de nehéz megoldani, hogy rendszeresen legyen időnk és persze anyagi keretünk eljutni a masszőrhöz. Erre tökéletes otthoni alternatíva a masszázspisztoly.

Ha megterheltük valamelyik izmunkat, esetleg elaludtuk a nyakunkat vagy futás után beállt a vádlink, egy piszolyos masszázs éppen olyan hatékony lehet, mint a kézi, ugyanis a rezgésterápia elvén működő eszköz javítja a vérkeringést, és a véráramlás hatására az izomfeszültség ellazul. A masszázspiszoly mozgása koncetrált erőt fejt ki a szövetre, a hullámzó és előre-hátra mozgó fej már egész rövid idő alatt hatékony munkát végez. Izomlázra is jó megoldás, lerövidíti a regenerációs időt.

A masszázspisztolyt akár bemelegítéskor is használhatjuk, hiszen nagyon gyorsan fokozza a vérkeringést, így kevesebb időt kell szánni az izmok átmelegedésére.

masszazs
Forrás: unsplash.com

Sportolóknak, akik rendszeresen végeznek megterhelő mozgást, javasolt a masszázspisztoly beszerzése, ugyanis napi szinten alkalmazhatják a testük bármelyik pontján, akár a masszázshengereket is kiválthatják vele.

A keringési rendszerre gyakorolt pozitív hatása miatt sokkal gyorsabban épülhetünk fel izomsérülésekből, és a nem sérülés alapú izomfájdalmat is gyorsan megszünteti.

Folyamatos izomfájdalmak és súlyos húzódások utáni rehabilitáció esetén mindenképpen kézi masszázzsal érdemes kombinálni, hiszen utóbbi továbbra is a leghatékonyabb.

Borítókép forrása: depositphotos.com