A globális oktatási kampány célja, hogy 2021 elejére a mobileszközök által több száz millió ember jusson a fertőzések megelőzésével és a COVID-19 terjedésének megakadályozásával kapcsolatos megbízható, pontos információkhoz, miközben a világ az oltások bevezetésére vár.

A kampány során a két szervezet együttműködik abban, hogy több mint háromszázmillió világpolgárnak juttassanak el információkban gazdag, interaktív mobil üzeneteket. A vírusról és a legújabb COVID-19 oltóanyag-fejlesztésekkel kapcsolatos információk bőséges áttekintéséhez egyértelmű és megbízható üzenetekre van szükség a közvetlen és a legnépszerűbb digitális platformokon. A kezdeményezés első szakaszában többek között részt vesz Spanyolország, Németország és az Egyesült Királyság. A végső cél másfél milliárd ember elérése, így számos további mobilszolgáltató vállalat bevonása szükséges.

covid_jarvany_mobil
Forrás: pixabay.com

Az indulási szakaszban a mobilszolgáltatók által támogatott Rich Communication Services (RCS) lesz alkalmazva, amely egy olyan új mobil üzenetküldési szabvány, amely interaktív élményt kínál az előfizetőknek, beleértve például a multimédia szolgáltatásokat, a videókat és a csevegőrobotokat. Az emberek olyan chatbottal kommunikálhatnak, amely életmentő információkat nyújt a COVID-19 terjedésének megakadályozásáról, továbbá tippekkel, tanácsokkal és rövidfilmekkel szolgál, hogy biztonságban maradhassanak a járvány idején.

Forrás: https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public
Borítókép forrása: pixabay.com
 
Neked ajánljuk

A bakteriális vaginózis veszélyei a terhességben (x)

Babára, mamára is veszélyes lehet a bakteriális hüvelyfertőzés. A bőséges, halszagú folyással járó gyulladással mindenképpen keressünk fel szakorvost, és törekedjünk a meggyengült hüvelyflóránk helyreállítására.