A különböző eredetű fájdalmak nem igazán illenek az ember napi rutinjába, ezért szeretné őket minél előbb elmulasztani. Ehhez sok esetben nincs is szükség erős gyógyszerekre.

A fájdalom mindig egy jelzés, hogy valami nincs rendben. Persze előfordulhat, hogy csak az időjárás változás váltja ki a migrént, vagy túlterheltük az emésztőrendszerünk, azért görcsöl a hasunk. Az akut fájdalmak, melyek apró hibák, kellemetlenségek és aztán tova tűnnek, nem igényelnek drasztikus beavatkozást. Ilyenkor érdemes elgondolkodni azon, hogy ne gyógyszerrel terheljük a szervezetet, hanem valamilyen természetes fájdalomcsillapítót alkalmazzunk.

termeszetes_fajdalomcsillapitok
Forrás: pexels.com

Az ázsiai kultúrákban, az ajurvédikus gyógyításban, a reikiben vagy egyéb holisztikus és ezoterikus ágakban már bizonyítottak a most következő szelíd fájdalomcsillapítók.

  1. Az emberek évszázadok óta használják a fűzfa kérget a gyulladások enyhítésére, amely a legtöbb esetben a fájdalom oka. A fehér fűz kérgében szalicin található, amely nem más, mint az aszpirin fő összetevője. Eredetileg az emberek elrágták a kérget a fájdalom és a láz enyhítésére, manapság a fűzfa kérge szárított gyógynövényként kerül értékesítésre, amelyből tea készülhet. A bioboltokban olykor folyékony kiegészítőként vagy kapszula formájában is kapható. A fűzfakéreg segítségével enyhíthetjük a fejfájást, a mozgásszervi fájdalmakat. A fűzfakéregnek azonban vannak ismert mellékhatásai is, így a rá érzékenyek ne használják! Gyomorpanaszokat okozhat, lelassíthatja veséket és hígítja a vért. Gyermekeknek semmilyen formában ne adjuk, és náluk az aszpirin bevétele is tilos!

  2. A kurkuma egy fűszer, amely a curry sárga színét és egyedi ízét is adja. A benne lévő kurkumin vegyületek antioxidánsok, vagyis segítik megvédeni a testet a szabad gyökök hatásaitól, amelyek károsíthatják a sejteket és a szöveteket. Orvosilag nem igazolt, de népgyógyászati megfigyelések alapján a kurkuma tompíthatja a mozgásszervi fájdalmakat, oldhatja a görcsöket, segíthet emésztési zavaroknál, hatásos lehet a pikkelysömör kezelésében, és vannak, akik a daganatterápiákban is alkalmazzák kiegészítésként.

  3. A szegfűszeg csodás illatáról a karácsony jut eszünkbe, egy finom tea és a narancs. Egész szegfűszeget gyakran használnak hús- és rizsételek ízesítésére is, míg az őrölt szegfűszeget süteményekben használják leginkább. Gyógyszerként a szegfűszeg kapszula vagy por és szegfűszeg olaj formájában is beszerezhető. A szegfűszeg segíthet az émelygés enyhítésében és a megfázás kezelésében. Oldhatja a fejfájást, segít az ízületi gyulladással és fogfájással járó fájdalmak enyhítésében is – például ínybe dörzsölve. A szegfűszeg olaj bedörzsölve helyi fájdalomcsillapító hatású.

+1. A plusz egy bekezdésben szeretnénk megemlíteni az akkupunktúrát, mint a kínai gyógyászat ősi módszerét a fájdalmak kezelésében. A nyugati orvoslástól távol álló módszer talán furcsán hat számunkra, de nem véletlen, hogy sok százan választják krónikus betegségek és fájdalmak kezelésére. A tűk behelyezése a csakra pontokba valójában nem is fájdalmas, és akár azonnali hatást is elérhetnek. A kezelést egy állapotfelmérés előzi meg, ami szintén eltér a szokványos orvosi vizsgálattól: a kínai orvos a nyelvünket nézi meg, és a csuklónkon is vizsgálja a pulzust az ujjai érintésével.

Forrás: https://www.healthline.com/health/pain-relief/surprising-natural-pain-killers
Borítókép forrása: pexels.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.