Bár elsősorban a nők azok, akik mindent megtennének az arcbőrük fiatalon tartásáért, valójában manapság egy igényes és sármos férfi sem nélkülözheti ezt a listát.

Kár volna azt feltételezni, hogy a modern kor szépségideáljai és trendjei nem hatnak legalább annyira a férfiakra is. A divat és kozmetikai ipar már megtalálta a célközönségét az erősebbik nem körében is. Egy sikeres, igényes férfi 30 felett nagy hangsúlyt kell, hogy fektessen megjelenésére, ami nemcsak a ruháit jelenti, hanem az arcápolást is. Hiszen a bőrt tápláló, megújító tápőlálékkiegészítők és vitaminok az arcukon kívül más értékes módon is hasznosulnak a szervezetben. A most következő praktikák és hatóanyagok jót tesznek a bőrnek, de egyben erősítik és védik az immunrendszert, felveszik a harcot a sejtek öregedési folyamataival, ezért nőknek is hasznos lehet puskázni ebből az összeállításból.

ferfiak_vitamin
Forrás: unsplash.com
  • Reggeli bőrébresztő. A férfiakra is jellemző, hogy ébredés után püffedt vagy karikás a szemük, amit könnyedén orvosolni lehet egy házi praktikával. Tegyenek két teáskanalat a mélyhűtőbe, majd a jó meleg vzes arcmosás után helyezzék a kanalakat finoman a szemekre és a szem alá. Egyszerre lesz kellemes ébresztő és hatásos vitalizáló. Ezután jöhet egy speciális szemkörnyékápoló szérum vagy gél, ami nem hagy nyomot az arcon. Ha megjelentek már a finom ráncok, akkor érdemes hidratálót is felvinni a bőrre, de a krémesebb, tápláló termékeket inkább este használják, mivel a férfiak nem szeretik, ha csillog a bőrük (alapozót pedig ritkán használnak).

  • Az előző pont folytatásaként térjünk is rá az esti bőrápolási rutinra. A nap zárásaként fontos a por és szennyeződések lemosása, langyos, szappanos vagy dermokozmetikumos arctisztítóval (speciális bőrtípusok esetén). Ezután jöhet az említett, vaskosabb arckrém, de választhatnak a férfiak természetes hatóanyagú olajakat is, melyek reggelre beépülnek és eltűnnek. Ezek általában komplex formák, tartalmazhatnak argánojalat, retinolt, E-vitamint, kókuszolajat, CBD-olajat vagy egyéb növényi formulákat.

  • Béta-karotin. Az A-vitamin előanyagént is ismert étrend-kiegészítő természetes formájában a narancs színű dolgokban van jelen nagy mennyiságben (répa, tök, batáta). Hihetetlenül erős antioxidáns, mely megújítja a bőrt, véd az UV-sugárzástól és erősíti az immunrendszert.

  • E-vitamin. Szintén egy kiváló antioxidáns, mely a szépség zálogaként is ismert. Rugalmas, élettel teli bőrt eredményez, miközben csökkenti a gyulladásos folyamatokat. Olajos magvak tartalmazzák, így az étrendünkkel is bevihető a kellő mennyiség.

  • Kollagén. 25 év felett a természetes kollagén-szintézis alábbhagy. Márpedig ez a fehérje mindenhol ott van a szervezetben és alapvető a bőr egészségéhez, a csontokporcok és ízületek működéséhez. Szedhető kapszulaként, de számos, kellemes ízű italpor formában is kapható.

  • Ásványi anyagok. A nyomelemek közül a cink és a szelén is számos biokémiai folyamat résztvevői, kellenek a stressz elűzéséhez, harcolnak a sejtek öregedése ellen, sőt, a cink a férfi termékenységhez is hozzájárulhat.

Ezzel a néhány kiegészítővel és gyors rutinnal a férfiak is garantálhatják önmaguk számára, hogy hatékony legyen a bőrápolásuk és a szervezetük egészségvédelméhez is hozzájárulhatnak.

Forrás: https://drspar.com/top-10-best-anti-aging-supplements-men/
Borítókép forrása: unsplash.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.