Olykor a legjobb párkapcsolatokban is ellaposodhat az együttlét, ilyenkor szükség van a kreativitásra, a kommunikációra, és néha nem árt egy kis afrodiziákum sem.

A szexuális élet minőségét és mennyiségét sok dolog befolyásolhatja. Mikor egy pár frissen kerül össze, még hatalmas vágy él bennük általában, újra meg újra meg akarnak mártózni egymás energiáiban. Aztán a kapcsolat előrehaladtával a kéj megszelídül, ha van elég szeretet és tisztelet a felek között, már nem a szex lesz az elsődleges örömforrás, hanem egyéb közös programok. A nemi életet az életkor és az egészségi állapotunk is befolyásolhatja.

vitaminok_szexhez
Forrás: unsplash.com

Ha szeretnénk visszahozni a kezdeti lángot szexuális együttléteinkbe is, akkor sokat segít a kommunikáció, hiszen néha a kimondatlan vágyak és fantáziák miatt apad el a libidó. Szükség lehet kreativitásra, akár szerepjátékra vagy egy szokatlan helyszínre - ez is a beszélgetésekkor derül ki igazán. És szerencsére vannak olyan természetes vegyületek, hatóanyagok is, melyek felkorbácsolhatják mind a női mind a férfi libidót. Ezek egytől egyig biztonságos táplálékkiegészítők, melyek afrodiziákum hatást fejthetnek ki.

  1. A vas szintjét érdemes ellenőriztetni. Nemcsak vérszegénységet okoz a túl kevés ásványi anyag, de miatta csökkenhet a libidó is. A megfelelő vas bevitel fontos például az orgazmuskészséghez, de a hüvely síkosodásához is.

  2. A Tribulus terrestris egy olyan növény kivonata, mely mindkét nem esetén libidónövelő hatású. A tribulus tartalmú készítményeket lehet kúraszerűen szedni, és szükséges némi idő, mire kifejti a hatását, tehát pár hét után tapasztalható vágykeltő minősége.

  3. A maca gyökér, vagyis a perui ginzeng szintén mindkét nem esetén hatásos adaptogén növény. Csökkenti a szervezetben a stresszt, segíti az idegrendszer és a hormonrendszer egyensúlyát, és javítja a teljesítőképességet.

  4. Az L-arginin egy aminosav, ami a szervezetben nitrogén-monoxiddá alakul. Egy tanulmány szerint azoknak a férfiaknak körülbelül egyharmada, akik 6 héten keresztül napi 5 grammot szedtek belőle, javult az erekciójuk.

  5. A Yohimbine, olyan gyógynövény-kiegészítő, ami egy Közép-Afrikában őshonos fa kérgéből származik. A férfiak vágyait és erekcióját is felkorbácsolhatja. Azonban vigyázni kell vele, mert növelheti a vérnyomást és hevesebb szívdobogást is okozhat.

  6. A niacin, és általában a B-vitaminok fontosak a megfelelő teljesítőképességhez, hiszen ezek az idegrendszer támogatói és a stressz elűzői. Magnéziummal kombinálva különösen hatásosak a legtöbb stresszből származó problémánk esetén.

Forrás: https://www.webmd.com/sexual-conditions/features/sex-drive-supplements
Borítókép forrása: unsplash.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.