Töltsd fel kamrádat, hűtőszekrényed vagy fagyasztódat ezekkel a mediterrán ételekkel, garantálva, hogy könnyebben tudd beilleszteni étrendedbe.
Itt található az összes étel, amelynek szerepelnie kell a bevásárló listán - és hogyan élvezheted őket.
Garbanzo bab
A hüvelyesek, a hüvelyesek családjának összes ehető magját felölelő kifejezés rostban gazdag fehérjeforrás. A Nutrients folyóiratban megjelent kutatások szerint a garbanzo bab, más néven csicseriborsó több rostot tartalmaz, mint a legtöbb hüvelyes. Az „1/2-csésze szokás” kampány, amely ösztönzi a hüvelyesek étrendbe való bevételét legalább hetente háromszor, ezreket ösztönzött rostbevitelük fokozására. És a csicseriborsó háromszor több folátot, létfontosságú B-vitamint tartalmaz, mint a kelkáposzta! Ezek segítenek a súlykontrollban is. És ezek a babok olyan sokoldalúak, amennyire csak lehet. Dobj fél csészét a salátádba, vagy készíts gyors hummust pirítósra kenve vagy zöldségbe mártva. Szeretjük őket fűszerekkel pörkölve is.
Olívaolaj
Nyilvánvaló, hogy az olívaolaj alapanyag a mediterrán étrendben, de tudod, miért olyan jó neked? Az olívaolajban természetesen jelen lévő egyszeresen telítetlen zsírok csökkentik a szívbetegségek kockázatát azáltal, hogy csökkentik a vér rossz (LDL) koleszterinszintjét. Az olíkantál, az olajbogyó fitotápja, csökkenti a gyulladást, és osteoarthritis, emlőrák, valamint máj- és vastagbélrák esetében is tanulmányozták. Ezek az egészséges zsírok szerepet játszanak a cukorbetegek vércukorszint-szabályozásának javításában is. Vigyázz, ne vidd túlzásba, mivel minden zsír kalóriatartalmú. Cseréld ki a cukros vagy sós feldolgozott salátaöntetet egy egyszerű olívaolaj és ecet csepegtetővel. Keverd meg a zöldségeket olívaolajban vaj vagy bot margarin helyett.
Farro
Az ókori zabszemek dühöngenek, és jó okkal. A farro, a freekeh, a quinoa, a kamut, a teff és a köles néhány példa a gabonára, amelyek szó szerint nem sokat változtak az évszázadok során. Szuper rostokban gazdag és bőséges niacinban, magnéziumban és cinkben a farro egy csillag ebben a kategóriában. Mogyorós ízével és rágós állagával a farro tökéletesen illik az árpához levesekben vagy chiliben. A farrót rizs helyett keverjük megsütött zöldségekkel. A bogyókkal és tejcseppekkel kevert farro tápláló és kielégítő reggelit kínál. Farróval és gombával, hagymával vagy fokhagymával ellátott egyszerű köretek nagyszerű benyomást tesznek családodraa.
Articsóka
Könnyen megtalálható üvegekben vagy fagyasztva pácolva, az articsóka a mediterrán étrend gyakori összetevője. Az articsóka nyeri a díjat zöldségrokonaik legnagyobb mennyiségű antioxidánsáért. Ráadásul vasban és B12-vitaminban gazdagok, kihívást jelentenek a tápanyagok számára, hogy elegendőt nyújtsanak belőle a vegetáriánusok számára. A krónikus betegségmegelőzés és a gyulladás csökkentő hatásának köszönhetően az articsóka egy okos döntés. Pácolva a finom összetevők a pizza tetején, pakolásokba és szendvicsekbe vagy zöldségalapú salátába téve igazi siker. A fagyasztott articsóka lehetővé teszi, hogy hozzáadják a választott fűszereket és ízeket. Bármelyik fajta tökéletesen keveredik a mártásokhoz, vagy tésztaételekbe dobják.
Képek forrása: pixabay.com