Bernáth József, az Európai Friss Csapat séfje ebben a receptben egy igazi klasszikust bolondít meg friss sárgabarackkal!
A császármorzsa mellé nemcsak lekvárt, hanem karamellizált kajszit is készít, így lesz igazán frissítő, zamatos és nyárias ez a desszert. Próbáljátok ki Ti is!
Ha pedig szeretnétek még több érdekességet megtudni a zöldségekről és a gyümölcsökről, látogassatok el az Európai Friss Csapat program weboldalára vagy közösségimédia-felületeire!
Császármorzsa karamellizált sárgabarackkal és lekvárral
Hozzávalók 2-4 főre
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók a tésztához:
- 180 g tej
- 3 db tojás
- 20+40 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 20 g búzadara
- 90 g finomliszt
A sütéshez:
- 18 g napraforgóolaj
- 36 g vaj
A tálaláshoz:
- 4-6 db sárgabarack
- 15 g porcukor
- 120 g sárgabaracklekvár
- néhány levél friss bazsalikom