A karácsony előtti véghajrában időt kell szakítani a gasztronómiai élvezetekre is. Így a hosszúnak ígérkező napok előtt nincs más hátra, mint hétközben finom falatokkal feltöltődni. Ehhez mutatunk egy bombasztikus ízorgiát kínáló receptet, ami cserébe nem is hizlal.

 

A csirkés ételek minden hangulathoz és eseményhez jól passzolnak. Legyen szó családi ebédről vagy barátnős főzésről, a csirke mindig jól jön. Ha pedig megbolondítjuk egy kis szokatlan ízvilággal, máris nyert ügyünk van, már ami a sikert illeti. Ebbe a kategóriába tartozik a toszkán csirkemell is, ami garantáltan új kedvenccé avanzsál.

Hozzávalók 4 személy számára:

- 600 dkg csirkemell filé

- kókuszzsír

- 3 vöröshagyma

- 3 gerezd fokhagyma

- 300 gramm gomba

- 10-15 szem koktélparadicsom

- ízlés szerint bébi spenót

- egy pohárnyi tejföl

- fél evőkanál liszt

- só, bors, oregano, majoránna, bazsalikom

Elkészítése

Szeleteljük fel a hagymákat, és kicsit pirítsuk meg őket, majd mehet hozzá a felkockázott csirkemell. A csirkemellet csak addig pirítsuk míg egy kis kérget nem kapunk, majd vegyük vissza a tűzhelyet közepes hőfokra. Innentől kezdve, fedő alatt puhítsuk a húst.

Kb. 20 perc és az összes víz elfőlése után, tegyük bele a bébi spenótot. Kicsit kevergessük, majd mikor a spenót fonnyadt, adjuk hozzá a szeletelt gombát, a félbe vagy negyedekbe vágott paradicsomot a tejfölt és a lisztet.

Alaposan keverjük össze, majd mehet bele a fűszer és a sajt. Még egy alapos keverés, majd hagyjuk közepes lángon összefőni az ízeket 25-30 percig. Közben főhet a tészta, s mire elkészül, tálalhatjuk is!

Kép forrása: Pixabay.com