A karácsony előtti véghajrában időt kell szakítani a gasztronómiai élvezetekre is. Így a hosszúnak ígérkező napok előtt nincs más hátra, mint hétközben finom falatokkal feltöltődni. Ehhez mutatunk egy bombasztikus ízorgiát kínáló receptet, ami cserébe nem is hizlal.
A csirkés ételek minden hangulathoz és eseményhez jól passzolnak. Legyen szó családi ebédről vagy barátnős főzésről, a csirke mindig jól jön. Ha pedig megbolondítjuk egy kis szokatlan ízvilággal, máris nyert ügyünk van, már ami a sikert illeti. Ebbe a kategóriába tartozik a toszkán csirkemell is, ami garantáltan új kedvenccé avanzsál.
Hozzávalók 4 személy számára:
- 600 dkg csirkemell filé
- kókuszzsír
- 3 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 300 gramm gomba
- 10-15 szem koktélparadicsom
- ízlés szerint bébi spenót
- egy pohárnyi tejföl
- fél evőkanál liszt
- só, bors, oregano, majoránna, bazsalikom
Elkészítése
Szeleteljük fel a hagymákat, és kicsit pirítsuk meg őket, majd mehet hozzá a felkockázott csirkemell. A csirkemellet csak addig pirítsuk míg egy kis kérget nem kapunk, majd vegyük vissza a tűzhelyet közepes hőfokra. Innentől kezdve, fedő alatt puhítsuk a húst.
Kb. 20 perc és az összes víz elfőlése után, tegyük bele a bébi spenótot. Kicsit kevergessük, majd mikor a spenót fonnyadt, adjuk hozzá a szeletelt gombát, a félbe vagy negyedekbe vágott paradicsomot a tejfölt és a lisztet.
Alaposan keverjük össze, majd mehet bele a fűszer és a sajt. Még egy alapos keverés, majd hagyjuk közepes lángon összefőni az ízeket 25-30 percig. Közben főhet a tészta, s mire elkészül, tálalhatjuk is!
Kép forrása: Pixabay.com