A méz az idők kezdete óta az egyik leguniverzálisabb csodaszer, nem hiába használták már az ókorban is a különböző gyulladásos betegségek kezelésére fertőtlenítő és antibakteriális hatása miatt.

A torokfájás enyhítése mellett azonban jóval több mindenre tud megoldást nyújtani, amellyel kevesen vannak tisztában. De akkor nézzük, mi mindenre használható ez az aranyló nektár:

Vitaminban gazdag

A megfelelő vitaminbevitelre az év minden szakaszában szükség van, ez a nagyszerű gyógynedű pedig minden olyan vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amelyre szüksége van a szervezetnek. Káliumban, magnéziumban, vasban, mangánban, B- és C-vitaminban gazdag.

Baktériumölő

A téli időszakban még inkább kivagyunk téve a különböző betegségeknek és vírusoknak. Bár az antibiotikumot nem helyettesíti, megelőzésképp ajánlott naponta egy kanál mézet fogyasztani, ugyanis az egyik legjobb és legtermészetesebb immunerősítő.

Torokfájásra

A gyógyszertárakban kapható köhögéscsillapítók helyett először érdemes mézet fogyasztani, hiszen jótékony hatásának köszönhetően kiváló köptetőként tud szolgálni. Felszakítja a tüdőben lerakódott váladékot és csillapítja a torokfájást.

Bőrszépítő

Antibakteriálisa hatása miatt az aknés bőrűek számára kifejezetten ajánlott a használata. A méz regeneráló és gyulladáscsökkentő, illetve támogatja a bőr vízmegtartó képességét, amely annak hidratáltságáért felel.

Borítókép forrása: pexels
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.