Tévhit, hogy a fűszernövények többsége egészségtelen vagy káros a szervezetre. Ezek a nagyszerű növények ugyanis rengeteg jótékony hatással rendelkeznek, önmagukban és az ételekhez adva is.

De, akkor lássuk, mely három fűszernövény nélkül nem érdemes élni és, amelyeknek tulajdonságai számtalan hétköznapi problémára nyújthatnak megoldást..

Kardamom

Ezt a finom, illatos indiai fűszert a csokoládékhoz és teákhoz szokták használni. Erősíti a fogakat, fertőtleníti a szervezetet, semlegesíti a szájszagot, serkenti a szívizmok megfelelő működését, illetve nyugtatja az idegrendszert. De, ha ez nem lenne elég, a világ egyik legdrágább fűszernövényeként tartják számon.

Torma

Igazi hazai kuriózum, amely szinte kötelező kelléke a húsvéti lakomának. Ám ennél jóval többet tud, ugyanis rengeteg vitamin és ásványi anyag található benne. Rendszeresen fogyasztva erősíti az immunrendszert, gyulladáscsökkentő és támogatja az emésztés zavartalan működését.

Borsmenta

A borsmentát – pontosabban a levelét – leginkább teához szoktuk használni, de szinte bárhogy fogyaszthatjuk, hiszen hűsítő hatása csillapítja a bélgyulladást és a hányingert. De igazi csodafegyver a puffadás és a stressz ellen is.

Fahéj

Talán az egyik legnépszerűbb fűszer, amelyet elsősorban édességek ízesítésére használunk. Azt azonban már kevesen tudják, hogy milyen egészséges. Amellett, hogy isteni illata van, a reggeli turmixunkba rakva elősegíti a könnyebb emésztést, gombaölő és gyulladáscsökkentő hatású, illetve erős antioxidáns, így a bőr szépségére is kihat.

Borítókép forrása: pexels
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.