A természetes és a bio reneszánsza idején sokan preferálják a természetes eredetű C-vitamint tartalmazó patikaszereket.

Kérdéses, hogy jobban jár-e a szervezet a természetes eredetű C-vitaminnal.

A C-vitamin vagy aszkorbinsav kinyerhető bizonyos zöldségekből és gyümölcsökből, de az iparban akár szintetikus úton is előállítható. Függetlenül attól, hogy a C-vitamint a zöldpaprikából vagy az acerolából nyerték ki, esetleg egy gyógyszergyár szerves szintézises laboratóriumában glükózból állították elő, ugyanarról a molekuláról, ugyanarról a szerves vegyületről van szó. Sőt, ebben a tekintetben az emberi szervezet sem képes különbséget tenni C-vitamin és C-vitamin között.

C-vitamin
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

Gyakorlatilag mindegy, hogy természetes vagy szintetikus eredetű a patikaszerekben található C-vitamin

A C-vitamin szervezetbeni hatása nem lesz más, illetve nem lesz jobb pusztán azon tény miatt, hogy a C-vitamin természetes eredetű. Akár a növényekből kivont, akár a szintetikus C-vitamin jut be a bélcsatornába és onnan a vérkeringésbe, az ugyanolyan módon fogja a szervezetbeni védőfunkcióját betölteni.

Vagyis: nem számít, hogy a szervezet C-vitamin-szintjét 100 mg szintetikus eredetű C-vitaminnal vagy 100 mg acerolából kinyert C-vitaminnal emeljük. A lényeg, hogy a szervezet hozzájusson a szükséges mennyiségű C-vitaminhoz.

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix

 

 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.