Az élesztő mindent tartalmaz, ami szervezetünk egészséges működéséhez szükséges.

Mi az élesztő?

Leginkább a kenyérsütés nélkülözhetetlen hozzávalójaként ismerjük az élesztőt, az egysejtű, mikroszkopikus méretű, élő gombák tömegét, mely a cukrot alkohollá és széndioxiddá alakítja át, melynek köszönhetően kenyerünk légies állagú lesz. Azonban képességei korántsem itt végződnek!

egészség immunerősítés covid élesztő
Forrás: unsplash.com

Miért egészséges?

Egészségünk egyik legfontosabb alappillére a bélrendszer optimális működése. Az élesztő megvédi a beleket a káros savaktól, nyugtatja a gyulladásban lévő szöveteket, valamint enyhíti a beleket ért irritációkat. Hozzájárul az emésztési zavarok, a székrekedés és gyomorégés gyógyulásához, valamint jelentős szerepet játszik a szénhidrátok lebontásában és a hasnyálmirigy megfelelő működésében. Rendszeres fogyasztásával elkerülhet minket a stressz és a fáradtság, valamint energikusabbá válhatunk.

Hogyan fogyasszuk?

Immunrendszerünk erősítésére kizárólag a friss, bézs árnyalatú élesztő képes. Mivel a hőkezelés során vitamintartalmának nagy része elveszik, ezért mindenképp nyersen fogyasszuk: étkezés előtt egy kis darabot törjünk le belőle és hagyjuk, hogy lassan elolvadjon a szánkban.


Borítókép forrása: freepik.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.