Az élesztő mindent tartalmaz, ami szervezetünk egészséges működéséhez szükséges.

Mi az élesztő?

Leginkább a kenyérsütés nélkülözhetetlen hozzávalójaként ismerjük az élesztőt, az egysejtű, mikroszkopikus méretű, élő gombák tömegét, mely a cukrot alkohollá és széndioxiddá alakítja át, melynek köszönhetően kenyerünk légies állagú lesz. Azonban képességei korántsem itt végződnek!

egészség immunerősítés covid élesztő
Forrás: unsplash.com

Miért egészséges?

Egészségünk egyik legfontosabb alappillére a bélrendszer optimális működése. Az élesztő megvédi a beleket a káros savaktól, nyugtatja a gyulladásban lévő szöveteket, valamint enyhíti a beleket ért irritációkat. Hozzájárul az emésztési zavarok, a székrekedés és gyomorégés gyógyulásához, valamint jelentős szerepet játszik a szénhidrátok lebontásában és a hasnyálmirigy megfelelő működésében. Rendszeres fogyasztásával elkerülhet minket a stressz és a fáradtság, valamint energikusabbá válhatunk.

Hogyan fogyasszuk?

Immunrendszerünk erősítésére kizárólag a friss, bézs árnyalatú élesztő képes. Mivel a hőkezelés során vitamintartalmának nagy része elveszik, ezért mindenképp nyersen fogyasszuk: étkezés előtt egy kis darabot törjünk le belőle és hagyjuk, hogy lassan elolvadjon a szánkban.


Borítókép forrása: freepik.com
 
Neked ajánljuk

Hogyan rontja el az esti rutin a baba alvását?

A PEACE alváscoaching harmadik lépése az esti rutinnal foglalkozik. Az esti rutin az a néhány dolog, amit a babával szoktatok csinálni lefekvés előtt, általában a vacsora és az altatás között. Praktikus okokból beletartozik a fürdetés, pelenkacsere, pizsamába bújás, és kortól, szokásoktól függően a fogmosás, az utolsó esti szoptatás, pólyázás.