Minden tetoválás egy történet, de ha cukorbetegségben szenved, egyedi kockázatot jelenthet, így figyelembe kell venni a lehetséges káros következményeit is.

A tetoválás során a bőrt percenként 50 és 3000 alkalommal átszúrja egy vagy több tű. A bőr egy gát, amely megvéd a fertőzésektől, de a tetoválás megtöri ezt az akadályt. A bőr átlyukasztása a cukorbetegek számára egyedülálló kockázatokat jelent. Ha a vércukorszintje nincs megfelelő kontroll alatt, akkor az immunrendszerét is befolyásolja, ami még nagyobb kockázatot jelent a fertőzések és az egyéb potenciális problémák vonatkozásában. Ha Ön 1-es vagy 2-es típusú cukorbetegségben szenved, akkor jelentősen megemelkedhet a fertőzés kialakulásának a kockázata.

A tetoválás szigorú higiénés előírások szerint zajlik a fertőzésveszély miatt (a legsúlyosabb átvihető fertőzések között szerepel a hepatitis). A tűket csak egyszer szabad használni és a tetováló művésznek egyszerhasználatos kesztyűt kell viselnie a folyamat során.

tetoválás cukorbetegség
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

Amennyiben megismerte a kockázatokat és mégis tetoválást szeretne, ne feledkezzen el a következőkről:

Először beszéljen a kezelőorvosával. Fontos, hogy megbeszélje orvosával az adott esetet, hogy fel tudja mérni az Ön aktuális állapotának megfelelő egyéni kockázatát.

Győződjön meg arról, hogy a vércukorszintje normál értékű. Ez azt jelenti, hogy a vércukorszint-teszteknek és a hemoglobin A1C-nek, vagy az előző három-négy hónap átlagos vércukor-indexének a céltartományban kell lennie.

Olyan helyre tetováltasson, ahol kisebb a fertőzés kockázata. A lábak, a sípcsontok, a bokák és a fenék olyan helyek, amelyeknek „rosszabb” a vérkeringése, így magasabb a fertőzések kialakulásának a kockázata.

Megbízható helyen tetováltasson. Érdemes megnézni a kiválasztott szalon referenciáit, elolvasni a véleményeket, valamint érdeklődni a higiénés gyakorlatukkal kapcsolatban.

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.