Az elmúlt években a szépségipar több szempontból is szintet lépett, hiszen a szépészeti beavatkozások mellett az otthoni kezelések fejlesztésére is nagy gondot fordítottak.

Egyre több olyan eljárás van, amely a bőr biológiai hámlasztásával éri el, hogy éveket tudjuk fiatalodni, ezt azonban ma már nemcsak a kozmetikusunk, hanem mi magunk is megcsinálhatjuk otthon. Ennek egyik oka, hogy igazi csodaszerként tartják számon szerte a világon, hiszen számos bőrproblémára nyújt megoldást. Többek között a pigmentfoltok, a pattanások és a ráncok ellen is nagyszerűen alkalmazható, valamint sokkal kíméletesebbek is, mint a bőrradírok. Ettől függetlenül fontos, hogy tisztában legyünk néhány dologgal, hogy biztonságosan fogjunk hozzá az otthoni peelinghez.

1. Tisztítsd meg a bőrödet!

Hámlasztás előtt minden sminket távolítsunk el, méghozzá jó alaposan, mivel a hatóanyagok csak akkor tudnak megfelelően dolgozni, ha a bőrt érintik és nem az alapozó réteget.

2. Kerüld a napfényt!

A peeling egyik alapvető szabálya, hogy legalább egy hétig kerüljük a közvetlen napfényt, hiszen a hámlasztást követően érzékenyen reagálhat a bőrünk a napsugárzásra. Ezért is javasolják a bőrgyógyászok, hogy az őszi és a téli időszakban fogjunk először hozzá.

3. AHA vagy BHA-sav?

Az AHA-sav a bőr felszínére hat és erős anti-aging hatása is van, így a ráncok és a pigmentfoltok ellen a legjobb választás. Mindezek mellett pedig növeli a bőr vízmegtartó képességét is. A BHA-sav ezzel szemben a pórusok mélyére hatolva fejti ki a hatását, és segíti az elhalt hámsejtek eltávolítását. Elsősorban pattanásos, mitesszeres bőr kezelésére javasolják a szakértők.

4. Hidratálj!

Hámlasztás után egy gazdagabb összetevőket tartalmazó krémet vagy szérumot használjunk, hogy ne száradjon ki túlságosan a bőrünk.

5. Erre extrán figyelj!

Az 5%-os AHA-savas hámlasztókat használhatjuk naponta is, de arra ügyeljünk, hogy 5-10 percnél tovább ne hagyjuk a bőrünkön.

A rendszeres és körültekintő otthoni hámlasztásnak köszönhetően már 3-4 alkalom után szembetűnő lesz a változás. Ezt pedig érdemes a nyakon, a dekoltázson, illetve a kézfejeken is alkalmazni.

Borítókép forrása: pexels
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.