Akár 20 nap, akár 20 év telt el az emlődaganat miatt szükségessé vált masztektómia óta, a rekonstrukciós műtét bármikor elvégezhető.

Amit a legtöbb mellrákon átesett nő nem tud a késleltetett emlőrekonstrukcióról:

A mellrákot túlélők túlnyomó többsége jó jelölt

Bár minden beteg más, és a rekonstrukció módszere eltérő lehet, szinte minden emlőrák-túlélő esetében, aki érdeklődik az emlőrekonstrukció iránt, elvégezhető a helyreállító műtét.

késleltetett mellrekonstrukció
Forrás: Shutterstock / PuzzlePix

A mell rekonstrukciója javíthatja életminőségét

Azok a tanulmányok, amelyekben összehasonlították a nők emlőrekonstrukció előtti és utáni életminőség-értékeléseit, azt találták, hogy az azonnali vagy késleltetett rekonstrukció nagymértékben javíthatja a nő teljességérzetét és jólétét. Az emlő rekonstrukciója enyhítheti a sugárkezeléssel járó fájdalmat és mellkasi szorító érzést.

A protézisek nehézkesek lehetnek

Azok a betegek, akik külső protézist választanak, gyakran azt tapasztalják, hogy azok nehezek és nehezen illeszkednek a ruhájukhoz. A mellrekonstrukció tartós megoldás lehet a mellek természetesebb alakjának és méretének helyreállítására.

Nem kell együtt élni a hegekkel

Az elmúlt évtizedben az emlőrekonstrukciós sebészet innovációi (például izomkímélő lebeny-, zsírbeültetési és implantációs eljárások) nagymértékben javították a megjelenést, beleértve a hegek megjelenését.

Nem baj, ha vár

Sok esetben a rekonstruált emlője ugyanolyan jól fog kinézni, akár a maszektómia során, akár azt követően rekonstruálták. Valóban soha nem késő elvégezni a helyreállító műtétet – elhalaszthatja addig, amíg készen nem áll rá.

Kiválaszthatja az életstílusához illő lehetőséget

Sebésze Önnel együttműködve személyre szabott kezelési tervet készíthet, amely megfelel az Ön preferenciáinak. Választhat például, hogy a mellét a hasából, a combjából, a fenekéből vagy a hátából származó saját szövet felhasználásával rekonstruálják. Ezenkívül kiválaszthatja a rekonstrukciót sóoldatból vagy szilikonból készült implantátumok használatával.

A társadalombiztosítás fedezi a műtét költségét

Az emlőrekonstrukciót az egyéb masztektómia utáni ellátások költségeit az egészségügyi biztosító fedezi.

Borítókép forrása: Shutterstock / PuzzlePix
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.