Nincsen rosszabb a fejfájásnál. Na meg a fog- és fülfájásnál és még sorolhatnánk. Míg a fog- vagy fülfájás csak alkalmanként jelentkezhet, addig a fejfájás sokaknál napi szinten jelentkezik.

Ha pedig a fájdalom már jó néhányszor leterített, akkor bizonyára azt szeretnénk, hogy a fájdalom mihamarabb megszűnjön. A leghatékonyabb megoldásnak egy fájdalomcsillapító pirula lenyelése jelenti, de aki a fejfájással gyakorta találkozik esetleg másban is gondolkodhat. Mondjuk a sokkal természetesebbel. Ezt a gyógynövények adhatják meg nekünk. A gyógynövények felhasználásának mikéntjét őseink tapasztalták ki és a mai napig alkalmazzuk a gyógyszeres és egyéb kezelések mellett.

A gyógynövények ismerője és azok felhasználásának nagy szakértője Gyuri bácsi, vagy ahogyan nevezni szokták, a bükki füvesember. Habár maga Gyuri bácsi szerencsére nem fejfájós, azt azért tudja, hogy melyik fűben, fában milyen hatóanyag van, és azt mire lehet a leginkább használni.

Az életmódunk hatással van az egészségünkre, de ha valami nem stimmel, azt is megmutatja. A fejfájás is pontosan ilyen. Az ülő munka, a sok stressz okozhat fejfájást, ráadásul az izmok is letapadhatnak, betokosodhatnak. El sem hisszük, hogy sokszor ez okozza a fejfájást. A tokosodott csuklyás izom okozhat komoly fejfájást.

Gyógynövényekkel a fejfájás ellen

Ha a gyógynövényekben gondolkodunk és hosszabb távon szeretnénk megszabadulni a fejfájástól, úgy az őszi margitvirág lehet a megoldás. A migrénes fejfájással küzdők kedvenc gyógynövényévé válhat. A kamilla virágzatához nagyon hasonlító margitvirág nyugtató, értágító hatásának köszönhetően megszüntethető, csillapítható a fejfájás mértéke. Még az ízületi fájdalmakra is gyógyír lehet. Ha a margitvirágot borsmentával, mezei kakukkfűvel vagy réti palástfűvel keverve fogyasztjuk teaként akkor, még erősíthetünk a hatáson.

Az őszi margitvirágból nagyjából egy csapott evőkanálnyit rakjunk a csészébe, azt forrázzuk le 2-2,5 vízzel és negyedórán át hagyjuk állni. A sűrűbben jelentkező migrénes fejfájás esetén ez napi egy teát jelentsen, míg enyhébb esetben hetente 1-3 csészét jelentsen. Aki vérhígítót szed, nem ajánlott, de kerülniük kell a várandós vagy szoptató nőknek is, valamint gyerekek esetében sem javasolt ezt a teát alkalmazni.

Kép forrása: Pixabay.com

 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.