A férfiak számára az egészségi állapotukról, így a merevedési zavarról is nehéz beszélni, mert egyszerűen túlzottan zavarban vannak. Azért választja sok férfi a merevedési zavarok kezelésére szolgáló otthoni gyógymódokat, mert nem akarnak erről az orvossal beszélni.

Az egyik leggyakoribb szexuális egészségi probléma a férfiaknál az erekciós diszfunkció, amely az erekciót elérésének képtelenségét vagy fenntartását a szexuális kapcsolat ideje alatt. A szégyenlős férfiak esetében segítséget jelenthetnek a merevedést „erősítő” vitaminok. Ezek nem feltétlenül gyógyíthatják a merevedési zavart, de sokat javíthatnak a problémán. Már számos tanulmányban bizonyították, hogy a vitaminhiányos férfiaknál nagyobb volt a merevedési zavar kialakulásának a kockázata, mint a magas vitaminszinttel rendelkező férfiaknál. A vizsgálatok eredményei azt is sugallják, hogy bár tényező játszik szerepet a merevedési zavarok kialakulásában, bizonyos vitaminok megfelelő szintjének biztosításával sok esetben elkerülhető az erekciós diszfunkció.

Hogyan segítenek a vitaminok az erekció erősítésében?

A merevedési zavarok kialakulását leggyakrabban az elégtelen véráramlás okozza. Az értágító nitrogén-oxid segíti a vér áramlását az egész testben. Ha nem jut elegendő mennyiségű vér a péniszhez, akkor nagyon nehéz megtartani, vagy akár elérni az erekciót. Tehát a merevedéshez nitrogén-oxidra van szükség, melynek mennyiségét bizonyos vitaminok növelhetik, vagyis a vitaminfogyasztás és az erekció között összefüggés van.

Íme azok, amelyekről minden férfinak tudnia kell:

C-vitamin - A bőséges C-vitamin-kiegészítés hozzájárulhat a férfiak tesztoszteronszintjének növeléséhez. Az alacsony tesztoszteron a szexuális hanyatlás egyik fő oka, tehát egyszerűen fogalmazva: több C-vitamin, több tesztoszteron, jobb erekció.

D-vitamin - Számos tanulmányokban kimutatták, hogy a súlyos merevedési zavarban szenvedő férfiaknál szinte mindig alacsony a D-vitamin szint. És bár a kettő közötti kapcsolat továbbra is rejtély, mégis egyértelműen javasolt.

L-arginin - Noha nem feltétlenül vitamin a szó klasszikus meghatározásában, az L-arginin mégis fontos kiegészítő, mert a vérben lévő nitrogén-oxid előfutára.

Niacin - A B3-vitamin ugyan nem gyógyítja az erekciós diszfunkciót, de jelentősen enyhíti annak súlyosságát.

B9-vitamin - A folsavhiányban szenvedő férfiaknál súlyosabb formában jelentkeznek az erekciós zavarok.

ferfibajok_erekcio_vitaminok
Forrás: pixabay

Cink és szelén - Mikroelemként ugyan nem tartoznak a vitaminok közé, de jó hatással vannak a prosztata egészségére, ami befolyásolja a merevedést.

Lehet, hogy a vitaminok megfelelő bevitele nem elegendő a probléma kezelésére, ezért fontos a szakorvossal történő konzultáció.

Forrás: healthwebmagazine.com
Borítókép forrása: pixabay.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.