Ez egy kényes téma, amelyről sok férfi nem szívesen beszél, de a legtöbbjükkel megtörténik, ezért nem szabad egyszerűen a szőnyeg alá söpörni, és remélni, hogy elmúlik, vagy akár tabuként kezelni. Éppen ellenkezőleg, nagyon fontos erről beszélni, mert a korai magömlés hatékonyan kezelhető.

Szakértői becsléseik szerint a korai magömlés rendkívül gyakori „jelenség”, a férfiak körülbelül egy harmadát érinti. Természetesen, ha csak egyszer-egyszer történik meg, nem feltétlenül jelent kóros állapotot. Ha viszont rendszeresen előfordul, mindenképpen kezelésre van szükség.

Számos hatékony módszer létezik a korai magömlés kezelésére. Nem számít, mi okozza, van remény a gyógyulásra.

Bizonyos esetekben már a szakorvossal történt beszélgetés is segíthet. Íme néhány módszer az idő előtti magömlés kezelésére:

Helyi érzéstelenítő szerek - néhány férfi sikeresen alkalmazza a magömlés késleltetésére, bár az aktus kevésbé élvezhető általuk, és a szexuális partner „érzékenységét” is gyengítik.

Gyógyszerek - nincs olyan speciális gyógyszer, amely kifejezetten a korai magömlés kezelésére szolgál. Az antidepresszánsokat szedő férfiak esetén a korai magömlés gyakorisága csökken. A szakértők szerint ez annak köszönhető, hogy az antidepresszánsok növelik a szerotoninszintet. A pénisz barlangos testében lévő ereket kitágító potencianövelő szerekkel akár 40-60 percig fenntartható a merevedés, mert nem múlik el azonnal az ejakuláció után.

gyogyszer_magomles_terapia_ferfi
Forrás: pixabay.com

Pszichológiai segítségnyújtás – a korai magömlés gyakran a szexxel kapcsolatos szorongás miatt következik be, így ezekben az esetekben jó hatású lehet egy képzett pszichiáterrel vagy szexuálpszichológussal való beszélgetés.

Viselkedésterápia - számos fizikai technika (például állj és tovább” feladat, összenyomásos módszer) segíthet a férfiaknak a magömlés késleltetésének megtanulásában és a kontroll megtartásában.

Műtét - sebészi beavatkozással csökkenthető a pénisz érzékenysége azért, hogy késleltethető legyen az ejakuláció.

Forrás: mayoclinic.org
Borítókép forrása: pixabay.com
 
Neked ajánljuk

6 meglepő mód, ahogy az alkohol befolyásolja az egészségét

Az alkohol egészségre gyakorolt ​​hatásának egy része jól ismert, mások azonban meglepők lehetnek. Van hat kevésbé ismert hatás, amelyet az alkohol gyakorol a szervezetre.